Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66515
Назва: | Звіт про науково-дослідну роботу № 17-15-16Б «Удосконалення технології желейної продукції на основі к-карагінана з якісно зміненими функціональними властивостями» (заключний) |
Автори: | Перцевой, Ф. В. Гурський, П. В. Федак, Н. В. Овсяннікова, Л. Г. Любенко, Г. Д. Перцевой, М. Ф. Федак, В. І. Борисова, А. О. Обозна, М. В. |
Ключові слова: | карагінани;агар;камеді;хлорид калію;цитрат калію;тартрат калію;біополімери;гідроколоїди;гелі;гелеутворення |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Харків: ХДУХТ |
Бібліографічний опис: | Перцевой Ф. В., Гурський П. В., Федак Н. В., Овсяннікова Л. Г., Любенко Г. Д., Перцевой М. Ф., Федак В. І., Борисова А. О., Обозна М. В. Звіт про науково-дослідну роботу № 17-15-16Б «Удосконалення технології желейної продукції на основі к-карагінана з якісно зміненими функціональними властивостями» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2016. 172 с. |
Серія/номер: | 0114U006538; |
Короткий огляд (реферат): | Об’єкт дослідження - технології желе та мармеладу на основі к-карагінану з якісно зміненими функціональними властивостями. Мета роботи − розробка науково обґрунтованих технологій желе та мармеладу на основі к-карагінану з використанням солей калію – цитрату калію, тартрату калію, хлориду калію, що якісно змінюють функціональнотехнологічні властивості гелеутворювача. Аналітично досліджено сучасний стан та перспективи розвитку желейної продукції на основі к-карагінану, склад, функціональнотехнологічні властивості структур гелів к-карагінану. Досліджено міцність, кінетику структуроутворення, температуру структуроутворення, температуру плавлення та термостійкість гелів к-карагінану в присутності харчових добавок різної концентрації. Встановлена залежність досліджених показників від присутності в складі системи солей калію. Спираючись на дані аналітичних узагальнень та результатів експериментальних досліджень обґрунтовано та експериментально доведено доцільність створення нових технологій і рецептур желе та мармеладу на основі к-карагінану. За результатами досліджень опубліковано 10 патентів на корисні моделі, 1 статя та 1 тези доповідей, отримано 3 акти дегустацій, 2 акти впровадження. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66515 |
Розташовується у зібраннях: | Звіти НДР |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Pertsevoi_2016.pdf | 11.84 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.