Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66515
Title: Звіт про науково-дослідну роботу № 17-15-16Б «Удосконалення технології желейної продукції на основі к-карагінана з якісно зміненими функціональними властивостями» (заключний)
Authors: Перцевой, Ф. В.
Гурський, П. В.
Федак, Н. В.
Овсяннікова, Л. Г.
Любенко, Г. Д.
Перцевой, М. Ф.
Федак, В. І.
Борисова, А. О.
Обозна, М. В.
Keywords: карагінани;агар;камеді;хлорид калію;цитрат калію;тартрат калію;біополімери;гідроколоїди;гелі;гелеутворення
Issue Date: 2016
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Перцевой Ф. В., Гурський П. В., Федак Н. В., Овсяннікова Л. Г., Любенко Г. Д., Перцевой М. Ф., Федак В. І., Борисова А. О., Обозна М. В. Звіт про науково-дослідну роботу № 17-15-16Б «Удосконалення технології желейної продукції на основі к-карагінана з якісно зміненими функціональними властивостями» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2016. 172 с.
Series/Report no.: 0114U006538;
Abstract: Об’єкт дослідження - технології желе та мармеладу на основі к-карагінану з якісно зміненими функціональними властивостями. Мета роботи − розробка науково обґрунтованих технологій желе та мармеладу на основі к-карагінану з використанням солей калію – цитрату калію, тартрату калію, хлориду калію, що якісно змінюють функціональнотехнологічні властивості гелеутворювача. Аналітично досліджено сучасний стан та перспективи розвитку желейної продукції на основі к-карагінану, склад, функціональнотехнологічні властивості структур гелів к-карагінану. Досліджено міцність, кінетику структуроутворення, температуру структуроутворення, температуру плавлення та термостійкість гелів к-карагінану в присутності харчових добавок різної концентрації. Встановлена залежність досліджених показників від присутності в складі системи солей калію. Спираючись на дані аналітичних узагальнень та результатів експериментальних досліджень обґрунтовано та експериментально доведено доцільність створення нових технологій і рецептур желе та мармеладу на основі к-карагінану. За результатами досліджень опубліковано 10 патентів на корисні моделі, 1 статя та 1 тези доповідей, отримано 3 акти дегустацій, 2 акти впровадження.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66515
Appears in Collections:Звіти НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZVIT_Pertsevoi_2016.pdf11.84 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.