Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66515
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПерцевой, Ф. В.-
dc.contributor.authorГурський, П. В.-
dc.contributor.authorФедак, Н. В.-
dc.contributor.authorОвсяннікова, Л. Г.-
dc.contributor.authorЛюбенко, Г. Д.-
dc.contributor.authorПерцевой, М. Ф.-
dc.contributor.authorФедак, В. І.-
dc.contributor.authorБорисова, А. О.-
dc.contributor.authorОбозна, М. В.-
dc.date.accessioned2025-05-22T07:42:32Z-
dc.date.available2025-05-22T07:42:32Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationПерцевой Ф. В., Гурський П. В., Федак Н. В., Овсяннікова Л. Г., Любенко Г. Д., Перцевой М. Ф., Федак В. І., Борисова А. О., Обозна М. В. Звіт про науково-дослідну роботу № 17-15-16Б «Удосконалення технології желейної продукції на основі к-карагінана з якісно зміненими функціональними властивостями» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2016. 172 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66515-
dc.description.abstractОб’єкт дослідження - технології желе та мармеладу на основі к-карагінану з якісно зміненими функціональними властивостями. Мета роботи − розробка науково обґрунтованих технологій желе та мармеладу на основі к-карагінану з використанням солей калію – цитрату калію, тартрату калію, хлориду калію, що якісно змінюють функціональнотехнологічні властивості гелеутворювача. Аналітично досліджено сучасний стан та перспективи розвитку желейної продукції на основі к-карагінану, склад, функціональнотехнологічні властивості структур гелів к-карагінану. Досліджено міцність, кінетику структуроутворення, температуру структуроутворення, температуру плавлення та термостійкість гелів к-карагінану в присутності харчових добавок різної концентрації. Встановлена залежність досліджених показників від присутності в складі системи солей калію. Спираючись на дані аналітичних узагальнень та результатів експериментальних досліджень обґрунтовано та експериментально доведено доцільність створення нових технологій і рецептур желе та мармеладу на основі к-карагінану. За результатами досліджень опубліковано 10 патентів на корисні моделі, 1 статя та 1 тези доповідей, отримано 3 акти дегустацій, 2 акти впровадження.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХДУХТuk_UA
dc.relation.ispartofseries0114U006538;-
dc.subjectкарагінаниuk_UA
dc.subjectагарuk_UA
dc.subjectкамедіuk_UA
dc.subjectхлорид каліюuk_UA
dc.subjectцитрат каліюuk_UA
dc.subjectтартрат каліюuk_UA
dc.subjectбіополімериuk_UA
dc.subjectгідроколоїдиuk_UA
dc.subjectгеліuk_UA
dc.subjectгелеутворенняuk_UA
dc.titleЗвіт про науково-дослідну роботу № 17-15-16Б «Удосконалення технології желейної продукції на основі к-карагінана з якісно зміненими функціональними властивостями» (заключний)uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Звіти НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZVIT_Pertsevoi_2016.pdf11.84 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.