Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66515
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Перцевой, Ф. В. | - |
dc.contributor.author | Гурський, П. В. | - |
dc.contributor.author | Федак, Н. В. | - |
dc.contributor.author | Овсяннікова, Л. Г. | - |
dc.contributor.author | Любенко, Г. Д. | - |
dc.contributor.author | Перцевой, М. Ф. | - |
dc.contributor.author | Федак, В. І. | - |
dc.contributor.author | Борисова, А. О. | - |
dc.contributor.author | Обозна, М. В. | - |
dc.date.accessioned | 2025-05-22T07:42:32Z | - |
dc.date.available | 2025-05-22T07:42:32Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Перцевой Ф. В., Гурський П. В., Федак Н. В., Овсяннікова Л. Г., Любенко Г. Д., Перцевой М. Ф., Федак В. І., Борисова А. О., Обозна М. В. Звіт про науково-дослідну роботу № 17-15-16Б «Удосконалення технології желейної продукції на основі к-карагінана з якісно зміненими функціональними властивостями» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2016. 172 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66515 | - |
dc.description.abstract | Об’єкт дослідження - технології желе та мармеладу на основі к-карагінану з якісно зміненими функціональними властивостями. Мета роботи − розробка науково обґрунтованих технологій желе та мармеладу на основі к-карагінану з використанням солей калію – цитрату калію, тартрату калію, хлориду калію, що якісно змінюють функціональнотехнологічні властивості гелеутворювача. Аналітично досліджено сучасний стан та перспективи розвитку желейної продукції на основі к-карагінану, склад, функціональнотехнологічні властивості структур гелів к-карагінану. Досліджено міцність, кінетику структуроутворення, температуру структуроутворення, температуру плавлення та термостійкість гелів к-карагінану в присутності харчових добавок різної концентрації. Встановлена залежність досліджених показників від присутності в складі системи солей калію. Спираючись на дані аналітичних узагальнень та результатів експериментальних досліджень обґрунтовано та експериментально доведено доцільність створення нових технологій і рецептур желе та мармеладу на основі к-карагінану. За результатами досліджень опубліковано 10 патентів на корисні моделі, 1 статя та 1 тези доповідей, отримано 3 акти дегустацій, 2 акти впровадження. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ХДУХТ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | 0114U006538; | - |
dc.subject | карагінани | uk_UA |
dc.subject | агар | uk_UA |
dc.subject | камеді | uk_UA |
dc.subject | хлорид калію | uk_UA |
dc.subject | цитрат калію | uk_UA |
dc.subject | тартрат калію | uk_UA |
dc.subject | біополімери | uk_UA |
dc.subject | гідроколоїди | uk_UA |
dc.subject | гелі | uk_UA |
dc.subject | гелеутворення | uk_UA |
dc.title | Звіт про науково-дослідну роботу № 17-15-16Б «Удосконалення технології желейної продукції на основі к-карагінана з якісно зміненими функціональними властивостями» (заключний) | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Звіти НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Pertsevoi_2016.pdf | 11.84 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.