Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65441
Назва: | Розроблення кафе «Затишок» на 70 місць у зоні відпочинку м. Черкаси |
Інші назви: | Development of “Zatyshok” cafe for 70 places in the recreation area of Cherkasy |
Автори: | Загоруй, Святослав Олександрович |
Науковий керівник : | Федак, Наталя Василівна |
Місце роботи: | Державний біотехнологічний університет Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії |
Ключові слова: | проект;обґрунтування;кафе;виробнича програма;технологічний процес;ефективність;інвестиції;project;rationale;cafe;production program;technological process;efficiency;investment |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Загоруй С. О. Розроблення кафе «Затишок» на 70 місць у зоні відпочинку м. Черкаси: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Н. В.Федак. Харків: ДБТУ, 2024. 89 с. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено регіональний ринок продукції та послуг харчування обраного регіону (вивчено контингент потенційних споживачів); складено виробничу програму закладу та на її основі схему виробничого процесу; проведено розрахунки основних виробничих приміщень (підібрано і розраховано устаткування цехів, визначено кількість працівників виробництва, площу приміщень, загальну площу будівлі); розроблено компонувальне рішення підприємства з розміщенням обладнання у розрахованих приміщеннях, враховуючи санітарно-епідеміологічні вимоги, щодо об’ємно-планувальних рішень ЗРГ, що проектується; проведено аналітичний аналіз раціональності розміщення виробничих груп приміщень у компонувальному рішенні підприємства, що проектується The regional market of food products and services of the selected region was studied (the contingent of potential consumers was studied); the production program of the institution and the scheme of the production process based on it were drawn up; calculations of the main production premises were carried out (shop equipment was selected and calculated, the number of production workers, the area of the premises, the total area of the building was determined); the layout solution of the enterprise was developed with the placement of equipment in the calculated premises, taking into account the sanitary and epidemiological requirements, in relation to the volume and planning solutions of the planned ZRG; |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65441 |
Використані джерела: | 1. Сукач О. І., Веселовська Т. Є. Світові тенденції розвитку етнічних ресторанів в Україні // Збірник матеріалів за результатами VІ науково-практичної конференції студентів та молодих вчених «Сталий розвиток України: проблеми і перспективи». Кам‘янець-Подільський : Кам‘янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2018. С. 168-172. 2. Балацька Н. Ю. Методологія ціннісно-орієнтованого управління розвитком підприємств ресторанного бізнесу : дис...д-ра. екон. наук : 08.00.04 / Харківський державний університет харчування та торгівлі. Харків, 2021. 479 с. 3. Гросул В. А. Тенденції сучасного розвитку підприємств ресторанного господарства в Україні та Харківській області / В. А. Гросул, Т. П. Іванова // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Економіка. Ужгород: Вид-во УжНУ «Говерла», 2017. Вип. 1(49). Том 1. С. 143-149. 4. Офіційний сайт Державної служби статистики України. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/. 5. Сучасні тенденції та стратегії відновлення індустрії гостинності після COVID 19 та карантинних обмежень: монографія / Г.О. Горіна, Г.А. Богатирьова, Ю.С. Дорош, Р.І. Дудченко та ін.; Кривий Ріг : Вид. ДонНУЕТ, 2023. 142 с. 6. Двуліт З. П., Завербний А. С., Романюк А. О. Диджиталізація – дієвий ін струмент антикризового розвитку бізнесу в умовах пандемії. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/1_2021/7.pdf. 7. Хмеловська С. О., Применко В. Г., Новік Г. В. Етнічні кухні та організація харчування на підприємствах туристичної індустрії: навч. посіб. Дніпро, ДНУ ім. О. Гончара, 2017. 236 с. 8. Паска М. Особливості етнічних закладів і розвиток гастрономічного туризму / Марія Паска, Олег Боратинський, Ольга Радзімовська // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. / за заг. ред. Євгена Приступи. Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023. Вип. 27, т. 4. С. 150. 9. Слащева А. В., Ніколайчук О. А., Сімакова О. О. Перспективи розвитку етнічних закладів індустрії гостинності в Україні // Розвиток продуктивних сил і регіональна економіка. Випуск 59-2. 2020. С. 79-82. 10. Дюжер Ж.-Л. Що кухар-француз готує у Черкаському ресторані. URL: http://lichnosti/zhan-lui-dyuzher. 11. Приходьте у гості: у Черкасах відкрилося грузинське кафе. URL: http://in.ck.ua/kafe/prihodite-v-gosti-vcherkassah-otkrylos-gruzinskoe. 12. Черкаська область. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C#%D0%A2%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BC 13. Бут А. Добірка нових закладів, що відкриваються у Черкасах. URL: https://18000.com.ua/strichka-novin/u-cherkasax-vidkrilosya-ponad-desyat-novix restoraniv-ta-kafe/. 14.Аветисова А.О. Ресторанні мережі: конкурентні переваги, проблеми, перспективи розвитку // Вісник соціально-економічних досліджень. 2005. № 28. С. 117-123. 15.ДБН В.2.2-25:2009. Будинки і споруди. Підприємства харчування. [Чин-ний від 2010-09-01]. Вид. офіц. Київ: Мінрегіонбуд України, 2010. 83 с. 16.ДБН В.2.5-67:2013 Опалення, вентиляція та кондиціонування. [Чинний від 2014-01-01]. Вид. офіц. Київ: Мінрегіонбуд України, 2010. 83 с. 17.. ДБН В.2.5-23:2010 Інженерне обладнання будинків і споруд. Проекту-вання електрообладнання об`єктів цивільного призначення. [Чинний від 2010-01-01]. Вид. офіц. Київ: Мінрегіонбуд України, 2010. 171 с. 18. ДБН В.2.5-74:2013 Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди. Основні положення проектування. Зі Зміною № 1. [Чинний від 2014-01-01]. Вид. офіц. Київ: Мінрегіонбуд України, 2014. 298 с. 19. ДБН В.2.5-64:2012 Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Про ектування. Частина ІІ. Будівництво. Зі Зміною № 1. [Чинний від 2013-03-01]. Вид. офіц. Київ: Мінрегіонбуд України, 2013. 134 с. 20. Погайдак А.Б. Управління якістю послуг у контексті підвищення якості життя // Сталий розвиток економіки. 2012. № 1 (11). С. 41-48. 21. Закон України Про місцеве самоврядування в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http: zakon3.rada.gov.ua/laws/show/280/97-%D0%B2%. 22. Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 №219 «Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства». URL: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0680-02. 23.Черевко О. І., Крайнюк Л. Н., Касілова Л. О. та ін. Технологічне проектування підприємств харчування. Харків.: ХДУХТ, 2005. 295 с. 24.Приказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції Укра-їни від 3 січня 2003 р. № 2 «Про затвердження Рекомендованих норм технічного оснащення закладів громадського харчування». URL: http://ua info.biz/legal/basefe/ua-cmefir.htm 25.Електронний каталог обладнання та проектних рішень закладів ресторан-ного господарства для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ступеня вищої освіти бакалавр, магістр денної та заочної форм навчання [Електронний ре-сурс] / укладачі Н. В. Чорна, С. Ю. Саєнко, Ю. М. Тормосов та ін. Харкі : ХДУХТ, 2016. 1 електрон. опт. диск (CD-ROM); 12 см. Назва з тит. екрана. 26. Кваліфікаційна робота здобувачів ступеня вищої освіти бакалавр: настанови до виконання та захисту : навчально-методичний посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» денної та заочної форми навчання / Держ. біотехн. ун-т ; Уклад. О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Н. В. Чорна. Харків: ДБТУ, 2024. 147 с. |
Розташовується у зібраннях: | 181 - "Харчові технології" (Бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2024_B_46.3_181-22b-stn-2-01_Zagoruy_S_O.pdf Restricted Access | 2.04 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.