Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65441
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorФедак, Наталя Василівна-
dc.contributor.authorЗагоруй, Святослав Олександрович-
dc.date.accessioned2025-04-24T14:25:49Z-
dc.date.available2025-04-24T14:25:49Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЗагоруй С. О. Розроблення кафе «Затишок» на 70 місць у зоні відпочинку м. Черкаси: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Н. В.Федак. Харків: ДБТУ, 2024. 89 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65441-
dc.description.abstractДосліджено регіональний ринок продукції та послуг харчування обраного регіону (вивчено контингент потенційних споживачів); складено виробничу програму закладу та на її основі схему виробничого процесу; проведено розрахунки основних виробничих приміщень (підібрано і розраховано устаткування цехів, визначено кількість працівників виробництва, площу приміщень, загальну площу будівлі); розроблено компонувальне рішення підприємства з розміщенням обладнання у розрахованих приміщеннях, враховуючи санітарно-епідеміологічні вимоги, щодо об’ємно-планувальних рішень ЗРГ, що проектується; проведено аналітичний аналіз раціональності розміщення виробничих груп приміщень у компонувальному рішенні підприємства, що проектуєтьсяuk_UA
dc.description.abstractThe regional market of food products and services of the selected region was studied (the contingent of potential consumers was studied); the production program of the institution and the scheme of the production process based on it were drawn up; calculations of the main production premises were carried out (shop equipment was selected and calculated, the number of production workers, the area of the premises, the total area of the building was determined); the layout solution of the enterprise was developed with the placement of equipment in the calculated premises, taking into account the sanitary and epidemiological requirements, in relation to the volume and planning solutions of the planned ZRG;uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectпроектuk_UA
dc.subjectобґрунтуванняuk_UA
dc.subjectкафеuk_UA
dc.subjectвиробнича програмаuk_UA
dc.subjectтехнологічний процесuk_UA
dc.subjectефективністьuk_UA
dc.subjectінвестиціїuk_UA
dc.subjectprojectuk_UA
dc.subjectrationaleuk_UA
dc.subjectcafeuk_UA
dc.subjectproduction programuk_UA
dc.subjecttechnological processuk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.subjectinvestmentuk_UA
dc.titleРозроблення кафе «Затишок» на 70 місць у зоні відпочинку м. Черкасиuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of “Zatyshok” cafe for 70 places in the recreation area of Cherkasyuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dcterms.references1. Сукач О. І., Веселовська Т. Є. Світові тенденції розвитку етнічних ресторанів в Україні // Збірник матеріалів за результатами VІ науково-практичної конференції студентів та молодих вчених «Сталий розвиток України: проблеми і перспективи». Кам‘янець-Подільський : Кам‘янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2018. С. 168-172. 2. Балацька Н. Ю. Методологія ціннісно-орієнтованого управління розвитком підприємств ресторанного бізнесу : дис...д-ра. екон. наук : 08.00.04 / Харківський державний університет харчування та торгівлі. Харків, 2021. 479 с. 3. Гросул В. А. Тенденції сучасного розвитку підприємств ресторанного господарства в Україні та Харківській області / В. А. Гросул, Т. П. Іванова // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Економіка. Ужгород: Вид-во УжНУ «Говерла», 2017. Вип. 1(49). Том 1. С. 143-149. 4. Офіційний сайт Державної служби статистики України. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/. 5. Сучасні тенденції та стратегії відновлення індустрії гостинності після COVID 19 та карантинних обмежень: монографія / Г.О. Горіна, Г.А. Богатирьова, Ю.С. Дорош, Р.І. Дудченко та ін.; Кривий Ріг : Вид. ДонНУЕТ, 2023. 142 с. 6. Двуліт З. П., Завербний А. С., Романюк А. О. Диджиталізація – дієвий ін струмент антикризового розвитку бізнесу в умовах пандемії. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/1_2021/7.pdf. 7. Хмеловська С. О., Применко В. Г., Новік Г. В. Етнічні кухні та організація харчування на підприємствах туристичної індустрії: навч. посіб. Дніпро, ДНУ ім. О. Гончара, 2017. 236 с. 8. Паска М. Особливості етнічних закладів і розвиток гастрономічного туризму / Марія Паска, Олег Боратинський, Ольга Радзімовська // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. / за заг. ред. Євгена Приступи. Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023. Вип. 27, т. 4. С. 150. 9. Слащева А. В., Ніколайчук О. А., Сімакова О. О. Перспективи розвитку етнічних закладів індустрії гостинності в Україні // Розвиток продуктивних сил і регіональна економіка. Випуск 59-2. 2020. С. 79-82. 10. Дюжер Ж.-Л. Що кухар-француз готує у Черкаському ресторані. URL: http://lichnosti/zhan-lui-dyuzher. 11. Приходьте у гості: у Черкасах відкрилося грузинське кафе. URL: http://in.ck.ua/kafe/prihodite-v-gosti-vcherkassah-otkrylos-gruzinskoe. 12. Черкаська область. URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C#%D0%A2%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BC 13. Бут А. Добірка нових закладів, що відкриваються у Черкасах. URL: https://18000.com.ua/strichka-novin/u-cherkasax-vidkrilosya-ponad-desyat-novix restoraniv-ta-kafe/. 14.Аветисова А.О. Ресторанні мережі: конкурентні переваги, проблеми, перспективи розвитку // Вісник соціально-економічних досліджень. 2005. № 28. С. 117-123. 15.ДБН В.2.2-25:2009. Будинки і споруди. Підприємства харчування. [Чин-ний від 2010-09-01]. Вид. офіц. Київ: Мінрегіонбуд України, 2010. 83 с. 16.ДБН В.2.5-67:2013 Опалення, вентиляція та кондиціонування. [Чинний від 2014-01-01]. Вид. офіц. Київ: Мінрегіонбуд України, 2010. 83 с. 17.. ДБН В.2.5-23:2010 Інженерне обладнання будинків і споруд. Проекту-вання електрообладнання об`єктів цивільного призначення. [Чинний від 2010-01-01]. Вид. офіц. Київ: Мінрегіонбуд України, 2010. 171 с. 18. ДБН В.2.5-74:2013 Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди. Основні положення проектування. Зі Зміною № 1. [Чинний від 2014-01-01]. Вид. офіц. Київ: Мінрегіонбуд України, 2014. 298 с. 19. ДБН В.2.5-64:2012 Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Про ектування. Частина ІІ. Будівництво. Зі Зміною № 1. [Чинний від 2013-03-01]. Вид. офіц. Київ: Мінрегіонбуд України, 2013. 134 с. 20. Погайдак А.Б. Управління якістю послуг у контексті підвищення якості життя // Сталий розвиток економіки. 2012. № 1 (11). С. 41-48. 21. Закон України Про місцеве самоврядування в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http: zakon3.rada.gov.ua/laws/show/280/97-%D0%B2%. 22. Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 №219 «Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства». URL: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0680-02. 23.Черевко О. І., Крайнюк Л. Н., Касілова Л. О. та ін. Технологічне проектування підприємств харчування. Харків.: ХДУХТ, 2005. 295 с. 24.Приказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції Укра-їни від 3 січня 2003 р. № 2 «Про затвердження Рекомендованих норм технічного оснащення закладів громадського харчування». URL: http://ua info.biz/legal/basefe/ua-cmefir.htm 25.Електронний каталог обладнання та проектних рішень закладів ресторан-ного господарства для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ступеня вищої освіти бакалавр, магістр денної та заочної форм навчання [Електронний ре-сурс] / укладачі Н. В. Чорна, С. Ю. Саєнко, Ю. М. Тормосов та ін. Харкі : ХДУХТ, 2016. 1 електрон. опт. диск (CD-ROM); 12 см. Назва з тит. екрана. 26. Кваліфікаційна робота здобувачів ступеня вищої освіти бакалавр: настанови до виконання та захисту : навчально-методичний посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» денної та заочної форми навчання / Держ. біотехн. ун-т ; Уклад. О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Н. В. Чорна. Харків: ДБТУ, 2024. 147 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра харчових технологій в ресторанній індустрії-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_46.3_181-22b-stn-2-01_Zagoruy_S_O.pdf
  Restricted Access
2.04 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.