Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65414
Title: | Розробка проекту ресторану при готелі на 60 місць, що функціонує в м. Харків |
Other Titles: | Development of a restaurant project at a 60-seat hotel operating in Kharkiv |
Authors: | Шапошник, Євгеній Вікторович |
metadata.dc.contributor.advisor: | Котляр, Олег Володимирович |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії |
Keywords: | проект;обґрунтування;ресторан;виробнича програма;технологічний процес;ефективність;інвестиції;project;rationale;restaurant;production program;technological process;efficiency;investment |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Шапошник Є. В. Розробка проекту ресторану при готелі на 60 місць, що функціонує в м. Харків: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. В. Котляр. Харків: ДБТУ, 2024. 106 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена проекту ресторану при готелі на 60 місць.
Під час виконання кваліфікаційної роботи здійснено маркетингові дослідження конкурентного середовища закладів ресторанного господарства, що проектується, надано техніко-економічне обґрунтування проекту та підтверджено доцільність відкриття ресторану при готелі на 60 місць, що функціонує в м. Харків.
Проведено обґрунтування проекту підприємства. Проведено орга-нізаційно-технологічні розрахунки, що включають: розробку виробничої програми; розрахунок механічного, холодильного та теплового обладнання; розрахунок площі основних та допоміжних приміщень; запропоновано компонувальне рішення. Розроблено заходи щодо охорони навколишнього середовища, санітарії, охорони праці та протипожежної безпеки на підприємстві.
Визначено основні показники господарської діяльності ресторану при готелі на 60 місць, що функціонує в м. Харків. The qualification work is development of a restaurant project at a 60-seat hotel. During the performance of the qualification work, marketing studies of the competitive environment of the planned restaurant industry were carried out, the technical and economic justification of the project was provided and the feasibility of opening a restaurant at the hotel for 60 seats operating in the city of Kharkiv was confirmed. The substantiation of the project of the enterprise was carried out. Organizational and technological calculations were carried out, including: development of the production program; calculation of mechanical, refrigeration and heating equipment; calculation of the area of main and auxiliary premises; a compositional solution is proposed. Environmental protection, sanitation, labor protection and fire safety measures have been developed at the enterprise. The main indicators of the economic activity of the restaurant at the hotel for 60 seats operating in the city of Kharkiv were determined. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65414 |
metadata.dcterms.references: | 1. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства [Текст] / В.В.Архіпов. - К.: ЦУЛ, фірма “Інкос”, 2007. - 280 с. 2. Державний стандарт України “Заклади ресторанного господарства Класифікація”. ДСТУ 4281:2004. - Київ: Держспоживстандарт України, 2004. 3. Рестораны в Кривом Рогу [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://anoncer.net/map/cn/restaurant 4. Кафе и рестораны Кривого Рога [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://krivoy_rog.org.ua/?p=24 5. Рестораны Чернигова / Лучшие рестораны в Чернигове [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://countries.turistua.com/ru/ukraina/ krivoy_rog -restaurant.htm 6. Тенденции развития ресторанного бизнеса в Украине: дешево и сердито. Сайт компании “Новый проект” [Электронный ресурс]. - Режим доступа: http://www.np.com.ua/ru/press-center/articles/show/706/ 7. СанПіН № 42-123-4117-86 «Умови, строки зберігання особливо швидкопсуючихся продуктів». – М.: 1986. – 14 с. 8. Черевко О.І. Технологічне проектування підприємств харчування: Навч. посібник /О.І. черево, Л.М. Крайнюк, Л.О. Касілова, Ж.А. Крутовий, Л.Д. Манєлова, Н.В. Чорна, О.Ю. Тихенко/Харк. Держ. Ун-т харч. Та торгівлі. –Харків: ХДУХТ, 2005. – 295 с. 9. Веремейчик І. В. Оптимізація процесів в закладах швидкого обслуговування. Видавництво: КНТЕУ, 2014. С.90-110 10. Гінда М.І. Тенденції розвитку ресторанного господарства. Збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми економіки та управління в умовах системної кризи» (м. Львів, 29.11.2016 р.). Львів: МАУП, 2019. Ч. 1. C. 301-306. 11. Гірняк Л.І., Сопіга В.Б. Формування культури та якості обслуговування у готельно-ресторанних підприємствах. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Ужгород, 2019. Вип. 21. Ч 1. С. 50-55. 345 12. Гніденко І. В. Методологія оптимізації процесів в ресторанному бізнесі. Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. 2016. С. 45-65 |
Appears in Collections: | 181 - "Харчові технології" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_B_46.3_181-20b-01_Shaposhnyk_YE_V.pdf Restricted Access | 4.32 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.