Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65414
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКотляр, Олег Володимирович-
dc.contributor.authorШапошник, Євгеній Вікторович-
dc.date.accessioned2025-04-24T09:09:54Z-
dc.date.available2025-04-24T09:09:54Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationШапошник Є. В. Розробка проекту ресторану при готелі на 60 місць, що функціонує в м. Харків: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. В. Котляр. Харків: ДБТУ, 2024. 106 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65414-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена проекту ресторану при готелі на 60 місць. Під час виконання кваліфікаційної роботи здійснено маркетингові дослідження конкурентного середовища закладів ресторанного господарства, що проектується, надано техніко-економічне обґрунтування проекту та підтверджено доцільність відкриття ресторану при готелі на 60 місць, що функціонує в м. Харків. Проведено обґрунтування проекту підприємства. Проведено орга-нізаційно-технологічні розрахунки, що включають: розробку виробничої програми; розрахунок механічного, холодильного та теплового обладнання; розрахунок площі основних та допоміжних приміщень; запропоновано компонувальне рішення. Розроблено заходи щодо охорони навколишнього середовища, санітарії, охорони праці та протипожежної безпеки на підприємстві. Визначено основні показники господарської діяльності ресторану при готелі на 60 місць, що функціонує в м. Харків.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work is development of a restaurant project at a 60-seat hotel. During the performance of the qualification work, marketing studies of the competitive environment of the planned restaurant industry were carried out, the technical and economic justification of the project was provided and the feasibility of opening a restaurant at the hotel for 60 seats operating in the city of Kharkiv was confirmed. The substantiation of the project of the enterprise was carried out. Organizational and technological calculations were carried out, including: development of the production program; calculation of mechanical, refrigeration and heating equipment; calculation of the area of main and auxiliary premises; a compositional solution is proposed. Environmental protection, sanitation, labor protection and fire safety measures have been developed at the enterprise. The main indicators of the economic activity of the restaurant at the hotel for 60 seats operating in the city of Kharkiv were determined.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectпроектuk_UA
dc.subjectобґрунтуванняuk_UA
dc.subjectресторанuk_UA
dc.subjectвиробнича програмаuk_UA
dc.subjectтехнологічний процесuk_UA
dc.subjectефективністьuk_UA
dc.subjectінвестиціїuk_UA
dc.subjectprojectuk_UA
dc.subjectrationaleuk_UA
dc.subjectrestaurantuk_UA
dc.subjectproduction programuk_UA
dc.subjecttechnological processuk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.subjectinvestmentuk_UA
dc.titleРозробка проекту ресторану при готелі на 60 місць, що функціонує в м. Харківuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of a restaurant project at a 60-seat hotel operating in Kharkivuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dcterms.references1. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства [Текст] / В.В.Архіпов. - К.: ЦУЛ, фірма “Інкос”, 2007. - 280 с. 2. Державний стандарт України “Заклади ресторанного господарства Класифікація”. ДСТУ 4281:2004. - Київ: Держспоживстандарт України, 2004. 3. Рестораны в Кривом Рогу [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://anoncer.net/map/cn/restaurant 4. Кафе и рестораны Кривого Рога [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://krivoy_rog.org.ua/?p=24 5. Рестораны Чернигова / Лучшие рестораны в Чернигове [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://countries.turistua.com/ru/ukraina/ krivoy_rog -restaurant.htm 6. Тенденции развития ресторанного бизнеса в Украине: дешево и сердито. Сайт компании “Новый проект” [Электронный ресурс]. - Режим доступа: http://www.np.com.ua/ru/press-center/articles/show/706/ 7. СанПіН № 42-123-4117-86 «Умови, строки зберігання особливо швидкопсуючихся продуктів». – М.: 1986. – 14 с. 8. Черевко О.І. Технологічне проектування підприємств харчування: Навч. посібник /О.І. черево, Л.М. Крайнюк, Л.О. Касілова, Ж.А. Крутовий, Л.Д. Манєлова, Н.В. Чорна, О.Ю. Тихенко/Харк. Держ. Ун-т харч. Та торгівлі. –Харків: ХДУХТ, 2005. – 295 с. 9. Веремейчик І. В. Оптимізація процесів в закладах швидкого обслуговування. Видавництво: КНТЕУ, 2014. С.90-110 10. Гінда М.І. Тенденції розвитку ресторанного господарства. Збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми економіки та управління в умовах системної кризи» (м. Львів, 29.11.2016 р.). Львів: МАУП, 2019. Ч. 1. C. 301-306. 11. Гірняк Л.І., Сопіга В.Б. Формування культури та якості обслуговування у готельно-ресторанних підприємствах. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Ужгород, 2019. Вип. 21. Ч 1. С. 50-55. 345 12. Гніденко І. В. Методологія оптимізації процесів в ресторанному бізнесі. Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. 2016. С. 45-65uk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра харчових технологій в ресторанній індустрії-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_46.3_181-20b-01_Shaposhnyk_YE_V.pdf
  Restricted Access
4.32 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.