Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/64902
Title: | Інноваційне рішення для якісної термообробки плодово-ягідної сировини |
Authors: | Загорулько, О. Є. Загорулько, А. М. Громов, О. Є. |
Issue Date: | Apr-2025 |
Publisher: | Державний біотехнологічний університет |
Citation: | Загорулько О. Є., Загорулько А. М., Громов О. Є. Інноваційне рішення для якісної термообробки плодово-ягідної сировини. Молодь і індустрія 4.0 в XXI столітті: матеріали ХХI Міжнар. форуму молоді, 10-11 квіт. 2025 р. Харків: ДБТУ, 2025. С. 113-114. |
Abstract: | An improved design of a scraped heat exchanger for heat treatment of fruit and berry puree is considered. The uniformity of heating and the dependence of the thickness of the liquid layer on the shaft rotation frequency are investigated. It is established that the modernized device reduces specific energy consumption by 1.5 times (172.4 kJ/kg) compared to traditional heaters. A structural scheme is proposed to increase the efficiency of the process. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/64902 |
Appears in Collections: | Матеріали ХХІ Міжнародного форуму молоді "Молодь і індустрія 4.0 в ХХІ столітті" |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Tezy MOLOD I INDUSTRIIa 4.0V XXI STOLITTI 10-11 kvitnia 2025-113-114.pdf | 120.11 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.