Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6218
Title: Порівняльна характеристика розміру міцел казеїну козиного та коров'ячого молока
Authors: Рижкова, Т. М.
Бондаренко, Т. А.
Keywords: козине молоко;коров’яче молоко;казеїн;міцели казеїну
Issue Date: 2011
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Рижкова Т. М., Бондаренко Т. А. Порівняльна характеристика розміру міцел казеїну козиного та коров'ячого молока. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2011. Вип. 1(13). C. 378-383.
Abstract: Подано результати досліджень білкових форм козиного та коров’ячого молока. Установлено, що вміст казеїну в козиному молоці більший на 12% порівняно з аналогічним показником у коров’ячому молоці, а розмір казеїнових міцел менший на 31,5%. Це дає підстави для застосування технологічних прийомів, спрямованих на зменшення втрат складових частин козиного молока під час його переробки на ферментовані молочні продукти.
The results of researches of albuminous forms of goat's milk and cow milk are presented in the article. It is set that concentration of casein in goat's milk anymore on 12% as compared to an analogical concentration in cow milk, and size of casein micelle, less than on 31,5%. It allows to utillize technological receptions, directed on diminishing of losses of component parts of goat's milk in the process of his processing on the fermented chhanas.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6218
Appears in Collections:Випуск 1 (13)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2011_1_62.pdf179.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.