Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5160
Title: Взаємодія з полісахаридами як спосіб концентрування біологічно активних речовин білкової природи
Authors: Озоліна, С. О.
Тірон-Воробйова, Н. Б.
Keywords: лізоцим;сік хрону звичайного;нерозчинні комплекси
Issue Date: 2012
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Озоліна С. О., Тірон-Воробйова Н. Б. Взаємодія з полісахаридами як спосіб концентрування біологічно активних речовин білкової природи. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2012. Вип. 1(15). C. 508-514.
Abstract: Показано можливість вилучення переважної більшості лізоциму з соку хрону звичайного і його концентрування у вигляді нерозчинних комплексів з пектином або хітозаном. У комплексоутворенні провідна роль належить електростатичній взаємодії між біополімерами.
The possibility of extraction of lysozyme from the juice of horseradish and its concentration in the form of insoluble complexes with pectin or chitosan was shown. Leading role in the complex-forming belongs to the electrostatic interaction between the biopolymers.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5160
Appears in Collections:Випуск 1 (15)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2012_1_81.pdf274.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.