Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/49847
Title: Розроблення проєкту технології кондитерської продукції на основі багатофункціональних напівфабрикатів
Other Titles: The development of confectionery technology project on the base of multifunctional semi-finished products
Authors: Хуторна, Софія Русланівна
metadata.dc.contributor.advisor: Котляр, Олег Володимирович
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії
Keywords: бісквітне тісто;багатофункціональні напівфабрикати;піноутворююча здатність;ресурсозбереження;суміш для бісквітного тіста;Biscuit dough;multifunctional semi-finished products;foaming ability;resource saving;mixture for biscuit dough
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Хуторна С. Р. Розроблення проєкту технології кондитерської продукції на основі багатофункціональних напівфабрикатів: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. В. Котляр ; Харків: ДБТУ, 2023. 75 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена удосконалення технології напівфабрикатів з бісквітного тіста. Під час виконання кваліфікаційної роботи ознайомилась зі шляхами удосконалення напівфабрикатів із бісквітного тіста. Наслідком розробки нової продукції є можливість розширення асортименту даного виду виробів. У якості рецептури-аналога була обрана рецептура напівфабрикату бісквітного «Основний», яка за сировинним набором і засобами обробки сировини є найбільш близькою до розробленої рецептури. Підтверджено, що використання багатофункціональних напівфабрикатів, дозволяють забезпечити необхідну консистенцію при значно ширшому температурному режимі, здатність до формування при необхідній консистенції мас та зниження енергозатрат на їх виробництво. Розроблені напівфабрикати з бісквітного тіста мають високі споживні властивості, зокрема смакові, підвищену харчову цінність, характеризуються зменшенням енергозатрат та трудомісткості процесу виробництва за рахунок використання сухих сумішей для збивання.
The qualification work is devoted to the improvement of the technology of semi-finished products from biscuit dough. During the qualification work, I got acquainted with ways of improving semi-finished products from biscuit dough. The consequence of the development of new products is the possibility of expanding the assortment of this type of products. As an analogue recipe, the semi-finished biscuit recipe "Osnovny" was chosen, which is the closest to the developed recipe in terms of raw materials and means of processing raw materials. It has been confirmed that the use of multifunctional semi-finished products allows to ensure the necessary consistency at a much wider temperature regime, the ability to form masses at the required consistency and reduce energy costs for their production. The developed semi-finished products from biscuit dough have high consumption properties, in particular taste, increased nutritional value, are characterized by a decrease in energy consumption and the labor intensity of the production process due to the use of dry mixes for whipping
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49847
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_181z-21b str-2-02 Khutorna_S_R.pdf
  Restricted Access
1.49 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.