Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4963
Title: Вплив зволожування та відволожування зерна пшениці спельти на вихід борошна
Other Titles: Влияние увлажнения и отволаживание зерна пшеницы спельты на выход муки»
The influence humidifying and softening of of spelt wheat grain yield of flour
Authors: Любич, В. В.
Желєзна, В. В.
Улянич, І. Ф.
Issue Date: 2019
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Любич В. В., Желєзна В. В., Улянич І. Ф. Вплив зволожування та відволожування зерна пшениці спельти на вихід борошна. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 207 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2019. С. 101-108.
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 207
Abstract: У статті досліджено вплив зволожування та відволожування зерна пшениці спельти на вихід борошна.Ввстановлено високий зв’язок між параметрами водотеплового оброблення зерна пшениці спельти і виходом борошна. Найбільший вплив на вихід борошна має градієнт зволожування зерна. Тривалість відволожування менше, проте істотно впливає на вихід борошна.
В статье исследовано влияние увлажнения и отволаживание зерна пшеницы спельты на выход муки. Установлено высокую связь между параметрами водотепловой обработки зерна пшеницы спельты и выходом муки. Наибольшее влияние на выход муки имеет градиент увлажнения зерна. Продолжительность отволаживание меньше, однако существенно влияет на выход муки.
The effect of humidifying and softening of spelt wheat grain on the yield of flour is investigated in the article. A high relationship between the parameters of water heat treatment of spelе wheat grain and the yield of flour was established. The greatest influence on the yield of flour has a gradient of humidifying of the grain. The duration of softening is shorter, but it significantly affects the yield of flour.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4963
Appears in Collections:Випуск 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15.pdf521.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.