Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49546
Назва: | Впровадження інноваційних технологій в підприємства готельного господарства |
Автори: | Кузьменко, Яна Ігорівна |
Науковий керівник : | Калєнік, К. В. |
Місце роботи: | Державний біотехнологічний університет Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Ключові слова: | готель;послуга;споживач;якість послуг;персонал;крос-культура;готельне господарство;конкурентоспроможність |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Кузьменко Я. І. Впровадження інноваційних технологій в підприємства готельного господарства: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. К. В. Калєнік; Харків: ДБТУ, 2023. 62 с. |
Короткий огляд (реферат): | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. розвиток готельного бізнесу в Україні є перспективним завдяки ряду факторів, що впливають на туристичну та індустрію гостинности країни. Оптимізація сервісу та адаптація до змінних умов споживачів є ключовими чинниками для стабільного розвитку готельного сектору. Не дивлячись на складні умови розвитку економіки України, які пов’язані з повномасштабним вторгненням рф до нашої країни, готельному бізнесу потрібно постійно розвиватись та працювати на перспективу. Після нашої перемоги країна почне відновлюватись, що торкнеться й сферу гостинності. Ключовими факторами розвитку залишаться: зростання туризму, що створює попит на готельні послуги; зовнішні інвестиції, що призводить до будівництва нових готелів та модернізації існуючих; культурні та спортивні події стають додатковим стимулом для розвитку готельного бізнесу, особливо в містах-організаторах; технологічні інновації дозволяють готелям покращувати якість обслуговування та конкурентоспроможність, а конкуренція стимулює готелі вдосконалювати свої послуги та підвищувати стандарти, щоб залучити і утримати клієнтів. Дивлячись на це впровадження інноваційних технологій, а саме креативний та інноваційний підхід для підвищення кваліфікації персоналу підприємств готельного господарства є актуальним питанням як сьогодення так перспективним напрямом розвитку готелів. Мета кваліфікаційної роботи є розробка та впровадження інноваційних технологій щодо підвищення рівня кваліфікації персоналу готелю та удосконалення системи бронювання. Завдання, які потрібно вирішити: − визначити сучасні тенденції розвитку готельного ринку у світі та Україні; − проаналізувати та охарактеризувати основні бізнес-процесів у готелях; − вивчити особливості обслуговування споживачів у готелях з урахуванням крос-культурних особливостей − навести загальну характеристику досліджуваного готелю; − проаналізувати основні та додаткові послуги, які надаються в готелі «Mirax Boutique Hotel»; − здійснити аналіз процесу бронювання у досліджуваному готелі; − розробити пропозиції щодо вдосконалення та впровадження інноваційних технологій в готелі «Mirax Boutique Hotel». Об’єкт дослідження є готель «Mirax Boutique Hotel» у м. Харків, як об’єкт для розробки та впровадження інноваційних технологій в підвищенні кваліфікації персоналу з урахування крос-культурних особливостей. Предметом дослідження є вивчення структури управління персоналом у готелі, виявити основні недоліки у роботі персоналу готелю з метою підвищення конкурентоспроможності підприємства готельного господарства шляхом впровадження інноваційних технологій. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів роботи полягає у розробці рекомендацій щодо впровадження інноваційних технологій, а саме програм навчання персоналу з метою підвищення кваліфікації та якості обслуговування споживачів, у тому числі іноземних туристів. Апробація. V Міжнародна науково-практична інтернет-конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Актуальні проблеми та перспективи розвитку України в галузі управління та адміністрування: ініціативи молоді». Державний біотехнологічний університет. Харків, 20 жовтня 2023 р. Режим доступу: http://btu.kharkov.ua/nauka/konferentsiyi/ Публікації за темою. Кузьменко Я.І., Кузьменко І.І. тези доповіді на тему «Цифрова дистрибуція послуг у готельно-ресторанному бізнесі». |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49546 |
Розташовується у зібраннях: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2023_M_241z-22m-01_Kuz_menko_YA_I.pdf Restricted Access | 2.53 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.