Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4937
Назва: Загальне ґрунтознавство
Автори: Дегтярьов, Василь Володимирович
Чекар, Олена Юріївна
Дата публікації: 2020
Видавництво: Харків
Бібліографічний опис: Дегтярьов .В. В., Чекар О. Ю. Загальне ґрунтознавство. Методичні вказівки до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня денної і заочної форм навчання спеціальності 103 «Науки про Землю» галузі знань 10 «Природничі науки»; Харків: ХНАУ, 2020. 77 с.
Короткий огляд (реферат): Дисципліна «Загальне ґрунтознавство» − обовʼязкова науково-природнича дисципліна для здобувачів спеціальності 103 «Науки про Землю», яка забезпечує розуміння основних показників і властивостей ґрунтів, ґрунтових процесів і режимів, що лежать в основі формування конкретних представників ґрунтового покриву, методів і способів їх регулювання, з метою створення кращих умов для росту і розвитку рослин з одночасним забезпеченням заходів зі збереження та підвищення ґрунтової родючості. Метою викладання дисципліни «Загальне ґрунтознавство» є формування в здобувачів теоретичних і практичних знань основних показників, властивостей, режимів ґрунтів для управління ґрунтовими режимами, орієнтованими на зменшення антропогенного впливу на ґрунти, з одночасним забезпеченням заходів щодо підвищення родючості ґрунтів. Завданням дисципліни є здобуття відповідного обсягу теоретичних, методологічних знань і практичних навичок з діагностики стану ґрунтового покриву, раціонального використання ґрунтів, збереження та відновлення їх родючості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4937
Розташовується у зібраннях:Методичні вказівки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
103_general soil_20.pdf724.88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.