Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4937
Название: | Загальне ґрунтознавство |
Авторы: | Дегтярьов, Василь Володимирович Чекар, Олена Юріївна |
Дата публикации: | 2020 |
Издательство: | Харків |
Библиографическое описание: | Дегтярьов .В. В., Чекар О. Ю. Загальне ґрунтознавство. Методичні вказівки до самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня денної і заочної форм навчання спеціальності 103 «Науки про Землю» галузі знань 10 «Природничі науки»; Харків: ХНАУ, 2020. 77 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Дисципліна «Загальне ґрунтознавство» − обовʼязкова науково-природнича дисципліна для здобувачів спеціальності 103 «Науки про Землю», яка забезпечує розуміння основних показників і властивостей ґрунтів, ґрунтових процесів і режимів, що лежать в основі формування конкретних представників ґрунтового покриву, методів і способів їх регулювання, з метою створення кращих умов для росту і розвитку рослин з одночасним забезпеченням заходів зі збереження та підвищення ґрунтової родючості. Метою викладання дисципліни «Загальне ґрунтознавство» є формування в здобувачів теоретичних і практичних знань основних показників, властивостей, режимів ґрунтів для управління ґрунтовими режимами, орієнтованими на зменшення антропогенного впливу на ґрунти, з одночасним забезпеченням заходів щодо підвищення родючості ґрунтів. Завданням дисципліни є здобуття відповідного обсягу теоретичних, методологічних знань і практичних навичок з діагностики стану ґрунтового покриву, раціонального використання ґрунтів, збереження та відновлення їх родючості. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4937 |
Располагается в коллекциях: | Методичні вказівки |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
103_general soil_20.pdf | 724.88 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.