Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/486
Название: Ефективність технології вирощування основних груп свиней породи дюрок у фермерських господарствах Данії
Другие названия: The effectiveness of the technology of growing the main groups of pigs of the duroc breed in farms of Dania
Авторы: Богачов, Дмитро Михайлович
Научный руководитель: Гончарова, І. І.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра генетики, розведення та селекційних технологій в тваринництві
Дата публикации: 2021
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Богачов Д. М. Ефективність технології вирощування основних груп свиней породи дюрок у фермерських господарствах Данії: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. І. І. Гончарова; Харків, 2021. 85 с.
Краткий осмотр (реферат): Європейським лідером із виробництва свинини є Данія. Свинарство Данії – високотехнологічна галузь сільського господарства, що займає лідируючі позиції економіки країни. На якісно новий рівень датське свинарство вивели державну підтримку, жорстке законодавче регулювання та застосування передових технологій, зокрема – генетики. За рік на свиноматку в Данії одержують 28-34 поросят, середній приріст на відгодівлі сягає 1 кг. При цьому чверть датських виробників свинини отримують за рік не менше 30 поросят від свиноматки. На даний момент у країні розробляється пріоритетна програма «35 поросят на свиноматку». У країні працює 38800 ферм. Близько 10 мільйонів живих тварин щорічно експортують до різних країн світу, 18 мільйонів товарних свиней іде на забій. Данія – країна невелика, для внутрішнього споживання стільки свинини не потрібно, тому понад 60% м'яса йде експорту. Внутрішнє споживання свинини у Данії становить 50 кг (курятини – 18 кг, яловичини – 25 кг). При цьому данці далеко не лідери у споживанні свинини – за цим показником їх обходять австрійці, німці, поляки, іспанці. Трохи менше свинини їдять у Люксембурзі, Португалії та Італії. А от українці споживають на рік лише 9 кг свинини за норми 45-50 кг (за даними ВООЗ), вимушено віддаючи перевагу м'ясу птиці (21 кг). Відмінною рисою датського виробництва свинини є високий спеціалізований рівень фермерів. Кожен фермер повинен мати відповідну освіту, регулярно відвідувати навчальні тренінги, підвищувати кваліфікаційний рівень і бути членом галузевого об'єднання. Більшість необхідної продукції свинарі Данії купують та продають через кооперативи. Виробничі процеси дедалі більше автоматизуються, і традиційна для Європи модель сімейних ферм все частіше замінюється на «бізнесовий» підхід. Тобто власник ферми не є виконавцем, він наймає людей. У Данії є близько 250 племінних центрів, зобов'язаних виконувати всі рекомендації фахівців, які працюють у ролі консультантів. Крім племінних центрів, у країні функціонує півтори тисячі племінних ферм. Свинарство Данії перебуває під опікою чотирьох центральних державних центрів та двадцяти місцевих контрольних станцій, фахівці яких оцінюють свиноматок та кнурів племінних центрів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/486
Располагается в коллекциях:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
BOHACHOV.pdf
  Restricted Access
2.58 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.