Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/486
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Гончарова, І. І. | - |
dc.contributor.author | Богачов, Дмитро Михайлович | - |
dc.date.accessioned | 2022-06-02T10:12:11Z | - |
dc.date.available | 2022-06-02T10:12:11Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Богачов Д. М. Ефективність технології вирощування основних груп свиней породи дюрок у фермерських господарствах Данії: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. І. І. Гончарова; Харків, 2021. 85 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/486 | - |
dc.description.abstract | Європейським лідером із виробництва свинини є Данія. Свинарство Данії – високотехнологічна галузь сільського господарства, що займає лідируючі позиції економіки країни. На якісно новий рівень датське свинарство вивели державну підтримку, жорстке законодавче регулювання та застосування передових технологій, зокрема – генетики. За рік на свиноматку в Данії одержують 28-34 поросят, середній приріст на відгодівлі сягає 1 кг. При цьому чверть датських виробників свинини отримують за рік не менше 30 поросят від свиноматки. На даний момент у країні розробляється пріоритетна програма «35 поросят на свиноматку». У країні працює 38800 ферм. Близько 10 мільйонів живих тварин щорічно експортують до різних країн світу, 18 мільйонів товарних свиней іде на забій. Данія – країна невелика, для внутрішнього споживання стільки свинини не потрібно, тому понад 60% м'яса йде експорту. Внутрішнє споживання свинини у Данії становить 50 кг (курятини – 18 кг, яловичини – 25 кг). При цьому данці далеко не лідери у споживанні свинини – за цим показником їх обходять австрійці, німці, поляки, іспанці. Трохи менше свинини їдять у Люксембурзі, Португалії та Італії. А от українці споживають на рік лише 9 кг свинини за норми 45-50 кг (за даними ВООЗ), вимушено віддаючи перевагу м'ясу птиці (21 кг). Відмінною рисою датського виробництва свинини є високий спеціалізований рівень фермерів. Кожен фермер повинен мати відповідну освіту, регулярно відвідувати навчальні тренінги, підвищувати кваліфікаційний рівень і бути членом галузевого об'єднання. Більшість необхідної продукції свинарі Данії купують та продають через кооперативи. Виробничі процеси дедалі більше автоматизуються, і традиційна для Європи модель сімейних ферм все частіше замінюється на «бізнесовий» підхід. Тобто власник ферми не є виконавцем, він наймає людей. У Данії є близько 250 племінних центрів, зобов'язаних виконувати всі рекомендації фахівців, які працюють у ролі консультантів. Крім племінних центрів, у країні функціонує півтори тисячі племінних ферм. Свинарство Данії перебуває під опікою чотирьох центральних державних центрів та двадцяти місцевих контрольних станцій, фахівці яких оцінюють свиноматок та кнурів племінних центрів. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.title | Ефективність технології вирощування основних груп свиней породи дюрок у фермерських господарствах Данії | uk_UA |
dc.title.alternative | The effectiveness of the technology of growing the main groups of pigs of the duroc breed in farms of Dania | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет | - |
dc.contributor.affiliation | Кафедра генетики, розведення та селекційних технологій в тваринництві | - |
Appears in Collections: | 204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BOHACHOV.pdf Restricted Access | 2.58 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.