Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4862
Title: Кавбуз – перспективна сировина для консервування
Authors: Мельнічук, О. Є.
Безусов, А. Т.
Keywords: кавбуз;консервування;консервовані десерти;БАР
Issue Date: 2012
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Мельнічук О. Є., Безусов А. Т. Кавбуз – перспективна сировина для консервування. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2012. Вип. 1(15). C. 238-246.
Abstract: Розглянуто необхідність та доцільність використання кавбуза в консервуванні, зокрема у технології виробництва консервованих десертів. Оскільки, у виробництві десертів нетривалого зберігання використовують баштанні культури – джерело біологічно активних речовин (БАР), тому їх споживання як у свіжому, так і в консервованому вигляді має велике значення. Перелік сировини, яка регламентується до використання у виробництві консервованих десертів обмежений, тому вважаємо за доцільне використання кавбуза, що буде актуальним не тільки з точки зору розширення асортименту десертів, але як джерела БАР.
An article is dedicated to the necessity and feasibility of using kavbuz in conservation, particularly in the technology of canned desserts. Melons as a source of biologically active substances (BAS) are being used in the production of perishable desserts, its consumption is important in both forms: fresh and canned one. List of raw materials, which are regulated for use in the production of canned desserts, is limited. We consider usage of kavbuz being very relevant not only in terms of expanding the range of desserts, but also as the source of BAS.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4862
Appears in Collections:Випуск 1 (15)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2012_1_39.pdf339.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.