Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4622
Title: Борошно з пророщеного зерна пшениці як основа для борошняних кулінарних і кондитерських виробів
Authors: Кравченко, М. Ф.
Криворучко, М. Ю.
Поп, Т. М.
Keywords: пророщене зерно;борошняні вироби;кондитерські вироби;морська харчова сіль
Issue Date: 2012
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Кравченко М. Ф., Криворучко М. Ю., Поп Т. М. Борошно з пророщеного зерна пшениці як основа для борошняних кулінарних і кондитерських виробів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2012. Вип. 1(15). C. 42-48.
Abstract: Розглянуто можливість використання розчину морської харчової солі як середовища для пророщування зерна пшениці. Установлено, що раціональною концентрацією солі в розчині є 2%. Проаналізовано хімічний склад борошна з зерна пшениці, пророщеного у 2%-му розчині морської харчової солі. Доведено, що новий продукт має збагачений хімічний склад порівняно з нативним зерном.
The possibility of using sea salt solution as a nutrient medium for wheat sprouting, is considered. It is established that the rational salt concentration of solution measures 2%. The chemical content of flour made of wheat sprouted in 2% sea salt solution, is analyzed. It is proved that the chemical content of the new product is richer in comparison with that of native grain.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4622
Appears in Collections:Випуск 1 (15)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2012_1_8.pdf188.24 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.