Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/44942
Title: Спосіб виробництва кисломолочного напою з маслянки
Authors: Гачак, Юрій Романович
Гутий, Богдан Володимирович
Михайлицька, Ольга Романівна
Сливка, Наталія Богданівна
Бінкевич, Володимир Ярославович
Яценко, Іван Володимирович
Issue Date: 18-Feb-2022
Publisher: ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій"
Citation: Спосіб виробництва кисломолочного напою з маслянки: пат. 152261 Україна: МПК A23C 9/20 (2006.01). № u 2022 00736. Ю. Р. Гачак, Б. В. Гутий, О. Р. Михайлицька, Н. Б. Сливка, В. Я. Бінкевич, І. В. Яценко; заявл. 18.02.2022; опубл. 11.01.2023, Бюл.№ 2. 7 с.
Series/Report no.: 11;152261
Abstract: Спосіб виготовлення кисломолочного напою з маслянки включає підготовку молочної сировини, за яку використовують маслянку, її підігрівання, очищення і нормалізацію молочними вершками, гомогенізацію при 65-70 °C під тиском 15-17 МПа, пастеризацію гомогенізованої суміші при температурі 92±1 °C з витримкою 5 хв, охолодження і заквашування в резервуарі для кисломолочних продуктів препаратами прямого внесення DVS-20 культури, стабілізацію додаванням системи "Хамульсіон", внесення солодких наповнювачів, охолодження і зберігання готового продукту при 6-8 °C. Як солодкі наповнювачі використовують фітосироп «Цілющий», який вносять у сквашену стабілізовану молочну основу в кількості 60 мг/л.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/44942
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі) ДБТУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
152261_UA.pdf175.14 kBAdobe PDFView/Open
152261_2023.jpg228.45 kBJPEGView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.