Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/42474
Title: | Сучасні системи харчування |
Authors: | Федак, Наталя Василівна |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Сучасні системи харчування: методичні рекомендації та завдання для самостійної роботи здобувачів з дисципліни «Сучасні системи харчування» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» ступеня вищої освіти магістр денної та заочної форми навчання; уклад.: Н. В. Федак. Харків: ДБТУ, 2022 |
Abstract: | На сьогоднішній день харчова промисловість та ресторанне господарство потребує підготовки висококваліфікованих фахівців, які мають широкий науково технічний кругозір, здатних систематизувати інформацію і корисно використовувати для швидкого та ефективного вирішення проблем виробництва. Тому в процесі навчання у вищій школі для студента найважливішим є набуття навичок самостійної підготовки, а саме опрацювання та систематизації величезного потоку сучасної інформації. Професійне зростання фахівця, його соціальна затребуваність як ніколи залежать від уміння проявити ініціативу, вирішити нестандартне завдання, від здібності до планування і прогнозування результатів своїх самостійних дій. У сучасній дидактиці під самостійністю, як важливою особовою якістю, розуміють систему навиків свідомої самоорганізації. У якості самостійної діяльності розглядають роботу студента, яку він повинен здійснювати без безпосередньої або опосередкованої допомоги і вказівок викладача, керуючись лише власними уявленнями про порядок і правильність виконуваних операцій. Це орієнтує самостійну роботу на розвиток внутрішньої і зовнішньої самоорганізації майбутнього фахівця, що активно перетворює відносини до одержуваної інформації, здатності вибудовувати індивідуальну траєкторію самонавчання. На часі спрямованість на активну самостійну роботу студентів стає основою підготовки сучасних фахівців. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/42474 |
Appears in Collections: | Методичні вказівки |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
MV_suchasni_system_Kharchuv_22.pdf | 507.27 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.