Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4003
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПавлюк, Р. Ю.-
dc.contributor.authorПогарська, В. В.-
dc.contributor.authorНосіченко, Г. В.-
dc.contributor.authorКакадій, Ю. П.-
dc.contributor.authorСоколова, Л. М.-
dc.contributor.authorЛосєва, С. М.-
dc.date.accessioned2022-07-31T15:30:53Z-
dc.date.available2022-07-31T15:30:53Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationПавлюк Р. Ю., Погарська В. В., Носіченко Г. В., Какадій Ю. П., Соколова Л. М., Лосєва С. М. Нове в технології отримання заморожених ягід та пюре з рекордними характеристиками. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 1. C. 3-9.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4003-
dc.description.abstractРозроблено кріогенну технологію заморожених ягід та пюре з них із застосуванням рідкого та газоподібного азоту. Показано, що чим вище швидкість заморожування і до більш низьких кінцевих температур (-35…-40° С) продукту тим краще зберігається якість ягід. При цьому показано, що такі швидкості дозволяють не тільки зберегти біологічно активні речовини (БАР) такі як аскорбінова кислота, антоціанові барвні речовини, фенольні сполуки, дубильні речовини, але і відбувається збільшення їх виходу із зв´язаного стану у вільний, які краще засвоюються живими організмами.uk_UA
dc.description.abstractDeveloped cryogenic technology of frozen berries and mash them with the application as a refrigerant liquid nitrogen. It is shown that the higher the rate of freezing and to lower the final temperature (- 35…-40°C), the product quality is better preserved berries. It is shown that such rates can not only preserve the biologically active substances (BAS), such as ascorbic acid, anthocyanin pigments, tannins, phenolic compounds, but there is an increase and recovery of the substances that are found in the free state and much better absorbed by living organisms.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectпюреuk_UA
dc.subjectягодиuk_UA
dc.subjectзаморожуванняuk_UA
dc.subjectкріогенна технологіяuk_UA
dc.titleНове в технології отримання заморожених ягід та пюре з рекордними характеристикамиuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (17) Ч1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2013_1(1)__3.pdf261.49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.