Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/36457
Назва: | Біотехнологія виробництва біфідокефіру з використанням удосконаленої закваски |
Інші назви: | Biotechnology of bifidokefir production via using improved sourdough starter |
Автори: | Невольчук, Анастасія Станіславівна |
Науковий керівник : | Мироненко, Л. С. |
Місце роботи: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра біотехнології,молекулярної біології та водних біоресурсів |
Ключові слова: | молоко;кефір;біотехнологія;біфідокефір;кефірний грибок;бродіння;сквашування;milk;kefir;biotechnology;bifidokefir;kefir fungus;ermentationf;bifidobacterium bifidum |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Невольчук А. С. Біотехнологія виробництва біфідокефіру з використанням удосконаленої закваски: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 162 – Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. Л. С. Мироненко. Харків: ДБТУ, 2023. 105 с. |
Короткий огляд (реферат): | На сьогоднішній день в умовах екологічної кризи та соціально-економічного стресу в усьому світі виникла необхідність збільшення потреби в харчових продуктах з направленою дією. Позитивно змінити якість життя можна за рахунок покращення харчування, вживаючи продукти спеціального або функціонального призначення. Тому розробка нових кисло-молочних напоїв для застосування у лікувально-профілактичному харчуванні є актуальною.
Мета кваліфікаційної роботи − розглянути біотехнологію виробництва
кефіру з використанням біфідобактерій. To date, in the conditions of environmental crisis and socio-economic stress all over the world, there has been a need to increase the need for food products with targeted action. You can positively change the quality of life by improving nutrition, using products of special or functional purpose. Therefore, development of new sour-milk drinks for use in therapeutic and preventive nutrition is relevant. Purpose of qualification work is to consider the biotechnology of kefir production using bifidobacteria. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36457 |
Розташовується у зібраннях: | 162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
23_B_162z-18b-5-01_Nevol_chuk.pdf Restricted Access | 2.74 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.