Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36457
Название: | Біотехнологія виробництва біфідокефіру з використанням удосконаленої закваски |
Другие названия: | Biotechnology of bifidokefir production via using improved sourdough starter |
Авторы: | Невольчук, Анастасія Станіславівна |
Научный руководитель: | Мироненко, Л. С. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра біотехнології,молекулярної біології та водних біоресурсів |
Ключевые слова: | молоко;кефір;біотехнологія;біфідокефір;кефірний грибок;бродіння;сквашування;milk;kefir;biotechnology;bifidokefir;kefir fungus;ermentationf;bifidobacterium bifidum |
Дата публикации: | 2023 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Невольчук А. С. Біотехнологія виробництва біфідокефіру з використанням удосконаленої закваски: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 162 – Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. Л. С. Мироненко. Харків: ДБТУ, 2023. 105 с. |
Краткий осмотр (реферат): | На сьогоднішній день в умовах екологічної кризи та соціально-економічного стресу в усьому світі виникла необхідність збільшення потреби в харчових продуктах з направленою дією. Позитивно змінити якість життя можна за рахунок покращення харчування, вживаючи продукти спеціального або функціонального призначення. Тому розробка нових кисло-молочних напоїв для застосування у лікувально-профілактичному харчуванні є актуальною.
Мета кваліфікаційної роботи − розглянути біотехнологію виробництва
кефіру з використанням біфідобактерій. To date, in the conditions of environmental crisis and socio-economic stress all over the world, there has been a need to increase the need for food products with targeted action. You can positively change the quality of life by improving nutrition, using products of special or functional purpose. Therefore, development of new sour-milk drinks for use in therapeutic and preventive nutrition is relevant. Purpose of qualification work is to consider the biotechnology of kefir production using bifidobacteria. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36457 |
Располагается в коллекциях: | 162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Бакалаври) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
23_B_162z-18b-5-01_Nevol_chuk.pdf Restricted Access | 2.74 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.