Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35256
Назва: | Методологія наукових досліджень |
Автори: | Радченко, Анна Едуардівна Яранцева, Євгенія Олександрівна |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Методологія наукових досліджень: короткий конспект лекцій для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання; уклад.: А. Е. Радченко, Є. О. Яранцева; Державний біотехнологічний університет. Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії. Харків : РВВ ДБТУ, 2022 р. 74 с. |
Короткий огляд (реферат): | В умовах швидкого розвитку інформатизації та інтелектуалізації виробничих технологій швидкими темпами поширюється обсяг науково технічної інформації. Виходячи з цього, технологія навчання, орієнтована в основному на викладання та засвоєння готових знань, не є достатньою. Необхідно удосконалити технологію навчання у напрямку підвищення творчої здатності фахівців. Розвиток усіх галузей господарювання потребує глибоких наукових досліджень, що забезпечать тісний взаємозв’язок науки та виробництва, дадуть певних знань кожному керівникові виробничих ділянок. Найбільш ефективною формою реалізації такого підходу є безперервна система наукових досліджень студентів, як складової загального процесу навчання. Система науково-дослідної роботи у ЗВО як у єдиному навчально-науково-виробничому комплексі є невід’ємною частиною підготовки кваліфікованих фахівців, здатних індивідуально та/або колективно вирішувати різні технічні та соціальні задачі, застосовувати у виробничій діяльності досягнення науково-технічного прогресу, швидко орієнтуватись у економічних ситуаціях. Програма дисципліни «Методологія наукових досліджень» спрямована на формування у студентів системного погляду у дослідженні та розв’язанні науково-дослідних проблем та задач харчової промисловості та галузі в цілому, навчанні та оволодінні алгоритмом самостійного проведення та вирішенні наукових і технічних задач галузі. Дисципліна є невід’ємною складовою частиною у підготовці фахівців високої кваліфікації, що розкриває систему знань, якими повинен оволодіти студент. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35256 |
Розташовується у зібраннях: | Курси лекцій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
KL_dosliDZHENNYA_181_22.pdf | 1.61 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.