Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3452
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorОсипова, Л. А.-
dc.date.accessioned2022-07-18T18:18:55Z-
dc.date.available2022-07-18T18:18:55Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationОсипова Л. А. Удосконалення переробки пряно-ароматичної рослинної сировини в технології напоїв та вин із функціональними властивостями. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 2(18). C. 237-245.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3452-
dc.description.abstractДосліджено динаміку вилучення біологічно активних речовин із пряноароматичної рослинної сировини різними екстрагентами в умовах інтенсифікації екстрагування і визначено оптимальні параметри процесу: ступінь подрібнення сировини до 0,5…1,0 мм, тривалість – 20 хв. Удосконалено технологію настоїв на основі пряно-ароматичної рослинної сировини. Розроблено біотехнологічний спосіб виробництва виноградних моноароматизованих вин.uk_UA
dc.description.abstractThe dynamics of biologically active matters extraction from spicy aromatic plant raw material by different extractive agents in the conditions of extraction intensification is investigated and optimal parameters of the process are defined: the degree of raw material crushing to 0,5–1,0 mm, duration is 20 min. The technology of extracts on the basis of spicy aromatic plant raw material is improved. Biotechnological method of production of monoaromatized wines is developed.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectпряно-ароматична рослинна сировина-
dc.subjectфункціональні властивості-
dc.subjectнапої-
dc.subjectвина-
dc.titleУдосконалення переробки пряно-ароматичної рослинної сировини в технології напоїв та вин із функціональними властивостямиuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (18)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2013_2_38.pdf365.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.