Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/2949
Название: Оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини
Другие названия: Optimal conditions for the extraction of colouring agents krias-powder from chokeberry
Авторы: Артамонова, Майя Володимирівна
Пілюгіна, Інна Сергіївна
Ключевые слова: кріас-порошок;чорноплідна горобина;екстракція;криас-порошок;черноплодная рябина;экстракция;krias-powder;chokeberry;extraction
Дата публикации: 2014
Издательство: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Библиографическое описание: Артамонова М. В., Пілюгіна І. С. Оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 308-318.
Краткий осмотр (реферат): Досліджено вплив технологічних чинників на ступінь переходу барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини в рідку фазу, а саме: часу контакту кріас-порошку з рідкою фазою, температури, природи рідкої фази, вмісту рН-визначальних добавок. Визначено оптимальні умови екстракції барвних речовин кріас-порошку з чорноплідної горобини. Розроблено методики одержання водного й водно-спиртового екстрактів кріас-порошку з чорноплідної горобини.
The influence of technological factors on the degree of the transition of colouring agent krias-powder from chokeberry in the liquid phase (contact time of krias-powder with the liquid phase, temperature, nature of the liquid phase, the content of pH-determining additives) is investigated. The procedures for the preparation of aqueous and aqueous-alcoholic extracts of krias-powder from chokeberry are developed. Optimal conditions for the extraction of colouring agent krias-powder from chokeberry are specified: temperature  65 ... 70  C, mass fraction of citric acid  2 and 1 % according to the extractant, the ratio between the masses of krias-powder and liquid 1:10, hardware design  magnetic stirrer, cooking time  15-30 minutes. In the ready extract the concentration of colouring agents are determined. It equals 6,33 and 14,66 gdm3 for water and aqueous alcoholic extract respectively.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2949
Располагается в коллекциях:Випуск 1 (19)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Pt_2014_1_38.pdf287.04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.