Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2934
Title: Концепція прогнозування рівня якості кулінарної продукції геродієтичного призначення
Other Titles: The concept of forecasting quality level of culinary gero-dietetic product
Authors: Свідло, Карина Володимирівна
Пересічний, Михайло Іванович
Keywords: якість;конкурентоспроможність;десерт;продукція;геродієтетика;качество;конкурентоспособность;десерт;продукция;геродиететика;quality;competitiveness;dessert;gero-dietetics
Issue Date: 2014
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Свідло К. В., Пересічний М. І. Концепція прогнозування рівня якості кулінарної продукції геродієтичного призначення. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 202-209.
Abstract: Розглянуто проблему прогнозування рівня якості кулінарної продукції геродієтичного призначення, яка полягає в тому, що прогнозування рівня якості через розрахунок комплексного показника конкурентоспроможності відкриває закладу ресторанного господарства можливості вибору вектора вдосконалення якості наданих послуг та управління виробництвом. Наводиться концепція прогнозування якості на прикладі розроблених десертів геродієтичного призначення.
The purpose of the article is to define the concept of forecasting quality level of culinary gero-dietetic products by estimating competitiveness versatility indicator for the developed gero-dietetic desserts. The analysis of the latest research shows a significant market tendency for competitiveness forecasting while taking into account marketing tools for designing new special-purpose technologies and improvement of the production. The concept criteria of forecasting quality level of culinary gero-dietetic products was developed. The use of this forecasting concept can significantly adjust decision-making as to implementation of lately developed technologies for culinary products for the elderly group (over 60) and improve management effectiveness in contemporary restaurant business. The obtained results are aimed at further improving qualitative performances of gero-dietetic products.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2934
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_27.pdf314.4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.