Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2933
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПостнова, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.authorЛисюк, Галина Михайлівна-
dc.contributor.authorПариш, Поліна Сергіївна-
dc.date.accessioned2022-07-10T04:00:02Z-
dc.date.available2022-07-10T04:00:02Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationПостнова О. М., Лисюк Г. М., Париш П. С. Дослідження впливу нетрадиційної сировини з оболонки гречки на властивості бісквіта. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 194-202.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2933-
dc.description.abstractНаведено дані про хімічний склад та властивості подрібненої сировини з оболонки гречки, обґрунтована перспективність використання її у технологіях масляного бісквіту та показано вплив цієї нетрадиційної рослинної сировини на якість тіста і готових виробів.uk_UA
dc.description.abstractIn the conditions of long-continued influence of various harmful factors of the environment – pesticides, mycotoxins, toxic substances, radionuclides, etc. Special requirements are imposed to the safety of products we consume. This problem may be solved by studying the possibilities of effective and rational use of the cereal crops’ components for the development of new products of preventive and therapeutic action. They can normalize exchange processes and functions of the body, its systems, excrete toxicants, and increase body resistance. That is why very actual is the development of new food products with high content of biologically active substances, which possess antioxidant and radiation protective properties. They also extend storage terms of the end products. The most useful unconventional raw material that helps solving the named problem is the buckwheat coating powdered by means of cryogenic technology. The aim of the research is to study the influence of crias-adjunct from the buckwheat coating on organoleptic, physical and chemical qualities of buttery biscuit. The scientists studied the influence of the chosen adjunct on organoleptic properties of buttery biscuit, change of porosity and specific volume of the biscuit.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectбісквітuk_UA
dc.subjectгречкаuk_UA
dc.subjectоболонкаuk_UA
dc.subjectтістоuk_UA
dc.subjectвиробиuk_UA
dc.subjectбисквитuk_UA
dc.subjectоболочкаuk_UA
dc.subjectтесто изделияuk_UA
dc.subjectbiscuituk_UA
dc.subjectbuckwheatuk_UA
dc.subjectshelluk_UA
dc.subjectdoughofgooduk_UA
dc.titleДослідження впливу нетрадиційної сировини з оболонки гречки на властивості бісквітаuk_UA
dc.title.alternativeInvestigation of unconventional raw material influence from buckwheat coating on biscuit propertiesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_26.pdf257.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.