Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28778
Назва: Обґрунтування технології виробництва яловичини в умовах господарств різної форми власності
Інші назви: Establishment of the technology of virobnitsia of yalovichi in the minds of the states of various forms of power
Автори: Шутенко, Олена Олександрівна
Науковий керівник : Федяєва, А. С.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра генетики, розведення та селекційних технологій у тваринництв
Ключові слова: яловичина;продуктивність;виробництво;господарство;beef;productivity;production;economy
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Шутенко О. О. Обґрунтування технології виробництва яловичини в умовах господарств різної форми власності: кваліфікаційна робота магістра: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. А. С. Федяєва; Харків, 2023. 61 с.
Короткий огляд (реферат): У випускній кваліфікованій роботі було обґрунтування технології виробництва яловичини в умовах господарств різної форми власності. Визначено, що у сучасних умовах реформування аграрного сектора економіки, коли господарства трансформувалися в приватны товариства, засновані на приватній і колективно-приватній власності на землю та майно, зріс інтерес до ефективного використання земельних ресурсів, збільшення поголів’я худоби та підвищення її продуктивності. Тому постає питання комплексного пошуку резервів збільшення обсягів виробництва продукції та зниження її собівартості. Одним із резервів збільшення виробництва яловичини має стати вирощування суперремонтних телиць, які не реалізуються на м’ясо з низькими ваговими нормами, але можуть використовуватися більш ефективно, отримуючи від них телят і вирощуючи їх на підсосах. Дослідженнями встановлено, що при продажу 39 грн за 1 кг живої ваги – виробництво яловичини в господарствах буде мало прибуткове, але якщо, реалізаційна ціна буду знаходитись на рівні 46-48 грн., то рентабельність виробництва яловичини в господарстві значно збільшується. Щоб вивести галузь яловичини із збитковості треба регулювати закупівельні ціни.
In the final qualified paper, there was a justification of the technology of beef production in the conditions of farms of different forms of ownership. It was determined that in the modern conditions of reforming the agrarian sector of the economy, when farms were transformed into private companies based on private and collective-private ownership of land and property, there was an increased interest in the effective use of land resources, an increase in the number of livestock and an increase in their productivity. Therefore, the question arises of a comprehensive search for reserves to increase production volumes and reduce their cost price. One of the reserves for increasing beef production should be the breeding of superrepair heifers, which are not sold for meat with low weight standards, but can be used more efficiently by obtaining calves from them and growing them on suckers. Research has established that when selling UAH 39 per 1 kg of live weight, beef production in farms will be unprofitable, but if the selling price is at the level of UAH 46-48, then the profitability of beef production in the farm will increase significantly. In order to bring the beef industry out of unprofitability, it is necessary to regulate purchase prices.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28778
Розташовується у зібраннях:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_M_204z_21m-01_Shutenko.pdf
  Restricted Access
1.01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.