Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28778
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorФедяєва, А. С.-
dc.contributor.authorШутенко, Олена Олександрівна-
dc.date.accessioned2023-03-31T18:27:15Z-
dc.date.available2023-03-31T18:27:15Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationШутенко О. О. Обґрунтування технології виробництва яловичини в умовах господарств різної форми власності: кваліфікаційна робота магістра: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. А. С. Федяєва; Харків, 2023. 61 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28778-
dc.description.abstractУ випускній кваліфікованій роботі було обґрунтування технології виробництва яловичини в умовах господарств різної форми власності. Визначено, що у сучасних умовах реформування аграрного сектора економіки, коли господарства трансформувалися в приватны товариства, засновані на приватній і колективно-приватній власності на землю та майно, зріс інтерес до ефективного використання земельних ресурсів, збільшення поголів’я худоби та підвищення її продуктивності. Тому постає питання комплексного пошуку резервів збільшення обсягів виробництва продукції та зниження її собівартості. Одним із резервів збільшення виробництва яловичини має стати вирощування суперремонтних телиць, які не реалізуються на м’ясо з низькими ваговими нормами, але можуть використовуватися більш ефективно, отримуючи від них телят і вирощуючи їх на підсосах. Дослідженнями встановлено, що при продажу 39 грн за 1 кг живої ваги – виробництво яловичини в господарствах буде мало прибуткове, але якщо, реалізаційна ціна буду знаходитись на рівні 46-48 грн., то рентабельність виробництва яловичини в господарстві значно збільшується. Щоб вивести галузь яловичини із збитковості треба регулювати закупівельні ціни.uk_UA
dc.description.abstractIn the final qualified paper, there was a justification of the technology of beef production in the conditions of farms of different forms of ownership. It was determined that in the modern conditions of reforming the agrarian sector of the economy, when farms were transformed into private companies based on private and collective-private ownership of land and property, there was an increased interest in the effective use of land resources, an increase in the number of livestock and an increase in their productivity. Therefore, the question arises of a comprehensive search for reserves to increase production volumes and reduce their cost price. One of the reserves for increasing beef production should be the breeding of superrepair heifers, which are not sold for meat with low weight standards, but can be used more efficiently by obtaining calves from them and growing them on suckers. Research has established that when selling UAH 39 per 1 kg of live weight, beef production in farms will be unprofitable, but if the selling price is at the level of UAH 46-48, then the profitability of beef production in the farm will increase significantly. In order to bring the beef industry out of unprofitability, it is necessary to regulate purchase prices.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectяловичинаuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectвиробництвоuk_UA
dc.subjectгосподарствоuk_UA
dc.subjectbeefuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectproductionuk_UA
dc.subjecteconomyuk_UA
dc.titleОбґрунтування технології виробництва яловичини в умовах господарств різної форми власностіuk_UA
dc.title.alternativeEstablishment of the technology of virobnitsia of yalovichi in the minds of the states of various forms of poweruk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра генетики, розведення та селекційних технологій у тваринництв-
Appears in Collections:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_204z_21m-01_Shutenko.pdf
  Restricted Access
1.01 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.