Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2873
Title: Удосконалення технології використання пряно-ароматичних сумішей у виробництві м'ясних страв
Other Titles: The improving of the technology of the use of spicy and aromatic mixtures in meat dishes production
Authors: Ботштейн, Бела Борисівна
Чорна, Ніна Вікторівна
Keywords: спеції;приправи;прянощі;суміші;м'ясо;птиця;смаження;специи;приправы;пряности;смеси;мясо;птица;жарка;pices;seasonings;mixtures;meat;poultry;frying
Issue Date: 2014
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Ботштейн Б. Б., Чорна Н. В. Удосконалення технології використання пряно-ароматичних сумішей у виробництві м'ясних страв. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 89-98.
Abstract: З метою розширення асортименту страв з вираженими органолептичними показниками, а також з урахуванням аналізу сучасного ринку продуктів переробки пряно-ароматичних рослин України розроблено нові пряноароматичні суміші для використання в технології м’ясних страв.
As result of researches the taste indices of vegetable ingredients which are the components of new spicy and aromatic compounds are determined by authors; the recipe composition and rational ratio of mixtures components for meat dishes are elaborated and grounded; the technology of spicy and aromatic compounds is developed. Study of the effect of new spicy and aromatic compounds on organoleptic indices of meat dishes is the separate direction of researches. It allows improving and diversifying the assortment of dishes which have high demand among different customer segments.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2873
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_13.pdf252.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.