Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2804
Назва: Дослідження умов вилучення спирто- та водорозчинних речовин із культивованих грибів
Інші назви: The investigation of conditions of the ethanoland water-soluble substances extraction from cultivated mushrooms
Автори: Черно, Наталія Кирилівна
Озоліна, Софія Олександрівна
Нікітіна, Олександра Валеріївна
Ключові слова: спирторозчинні речовини;водорозчинні речовини;Agaricus bisporus;Pleurotus ostreatus;спирторастворимые вещества;водорастворимые вещества;ethanol-soluble substances;water-soluble substances
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Черно Н. К., Озоліна С. О., Нікітіна О. В. Дослідження умов вилучення спирто- та водорозчинних речовин із культивованих грибів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 43-50.
Короткий огляд (реферат): Установлено, що раціональними умовами вилучення спирторозчинних речовин із грибів є екстракція сировини 70%-вим етанолом протягом 30-45 хв при температурі 60 °С. Максимальний вихід водорозчинних речовин можливий під час обробки грибів водою при температурі кипіння протягом 60 хв.
The properties of mushroom ethanol- and water-soluble fractions are being investigated all over the world. However, there are no the proved conditions of extracting these substances from mushrooms. The purpose of this research was to determine the conditions of the ethanol- and water-soluble substances extraction from cultured mushrooms (Agaricus bisporus, Pleurotus ostreatus). It was shown that the rational conditions of the ethanol-soluble substances extraction from mushrooms are treatment of the raw materials with 70% ethanol during 30-45 min at 60°C. The maximum possible yield of water-soluble substances was obtained while processing the mushrooms with water at boiling temperature during 60 min. Carbohydrates, protein substances and melanins were macrocomponents of the extract. The weight fraction of carbohydrates in the solution increases during the decrease in temperature from 100 °C to 40 °C.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2804
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (19)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_1_7.pdf339.45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.