Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/27598
Назва: | Розробка теоретичної моделі одержання піноемульсій з суміші сухої жировмісної та її експериментальне підтвердження |
Автори: | Горальчук, Андрій Богданович Губський, Сергій Михайлович Терешкін, Олег Георгійович Котляр, Олег Володимирович Омельченко, Світлана Борисівна Товма, Лідія Федорівна |
Ключові слова: | піноемульсія;Пікерінг-стерична стабілізація;сухі суміші;піноутворююча здатність;комплексоутворення;дестабілізація жиру |
Дата публікації: | 2017 |
Бібліографічний опис: | Горальчук А. Б., Губський С. М., Терешкін О. Г., Котляр О. В., Омельченко С. Б., Товма Л. Ф. Розробка теоретичної моделі одержання піноемульсій з суміші сухої жировмісної та її експериментальне підтвердження. Східно-європейський журнал передових технологій. 2017. Т. 2. № 10(86). С. 12-19. DOI: 10.15587/1729-4061.2017.98322. |
Короткий огляд (реферат): | Розроблено теоретичну модель Пікерінг-стеричної стабілізації структури піноемульсій з низьким вмістом жиру, одержаної із сухої суміші. Експериментально доведено, що граничне напруження зсуву піноемульсії визначається ступенем дестабілізації жирових частинок, які забезпечують Пікерінг стабілізацію піноемульсії. Реалізація комплексоутворення казеїнату натрію та капа-карагінану забезпечує стеричну стабілізацію піноемульсії за рахунок збільшення граничного напруження зсуву міжфазних адсорбційних шарів. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/27598 |
Розташовується у зібраннях: | Статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
horalchuk_hubskyy_skhidno_yevropeyskyy_zhurnal_2017_2_10_12-19.pdf | 1.63 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.