Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/24810
Назва: | Розробка кріогенної технології заморожування хлорофілвмісних овочів |
Автори: | Павлюк, Раїса Юріївна Погарський, Олексій Сергійович Каплун, Олена Анатоліївна Лосєва, Світлана Михайлівна |
Ключові слова: | кріогенне заморожування;інновації;хлорофілвмісні овочі;броколі;брюссельська капуста;рідкий азот |
Дата публікації: | 2015 |
Бібліографічний опис: | Павлюк Р. Ю., Погарський О. С., Каплун О. А., Лосєва С. М. Розробка кріогенної технології заморожування хлорофілвмісних овочів. Восточно-Европейский журнал передовых технологий. 2015. № 6/10 (78). С. 42-47. DOI: 10.15587/1729-4061.2015.56111. |
Серія/номер: | Восточно-Европейский журнал передовых технологий;№ 6/10 (78) |
Короткий огляд (реферат): | Вивчено вміст біологічно активних речовин (БАР) – хлорофілів a і b, каротиноїдів, L-аскорбінової кислоти та поліфенольних речовин в хлорофілвмісних овочах (капусті броколі та брюссельській). Розроблено кріогенну технологію заморожування хлорофілвмісних овочів. Встановлено, що застосування кріогенного «шокового» заморожування дозволяє не тільки зберегти всі корисні БАР, але й більш повно їх вилучити у вільний стан. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24810 |
Розташовується у зібраннях: | Статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
pavlyuk_vostochno_yevropeyskiy_zhurnal_peredovykh_tekhnologiy_2015_6_10_78.pdf | 360.38 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.