Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24810
Title: | Розробка кріогенної технології заморожування хлорофілвмісних овочів |
Authors: | Павлюк, Раїса Юріївна Погарський, Олексій Сергійович Каплун, Олена Анатоліївна Лосєва, Світлана Михайлівна |
Keywords: | кріогенне заморожування;інновації;хлорофілвмісні овочі;броколі;брюссельська капуста;рідкий азот |
Issue Date: | 2015 |
Citation: | Павлюк Р. Ю., Погарський О. С., Каплун О. А., Лосєва С. М. Розробка кріогенної технології заморожування хлорофілвмісних овочів. Восточно-Европейский журнал передовых технологий. 2015. № 6/10 (78). С. 42-47. DOI: 10.15587/1729-4061.2015.56111. |
Series/Report no.: | Восточно-Европейский журнал передовых технологий;№ 6/10 (78) |
Abstract: | Вивчено вміст біологічно активних речовин (БАР) – хлорофілів a і b, каротиноїдів, L-аскорбінової кислоти та поліфенольних речовин в хлорофілвмісних овочах (капусті броколі та брюссельській). Розроблено кріогенну технологію заморожування хлорофілвмісних овочів. Встановлено, що застосування кріогенного «шокового» заморожування дозволяє не тільки зберегти всі корисні БАР, але й більш повно їх вилучити у вільний стан. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24810 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
pavlyuk_vostochno_yevropeyskiy_zhurnal_peredovykh_tekhnologiy_2015_6_10_78.pdf | 360.38 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.