Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2437
Title: Показник наближення білка у виробі або раціоні харчування до стандартного
Other Titles: The factor of protein approximation to standard in products and diets
Authors: Крутовий, Жорж Андрійович
Keywords: раціони харчування;вироби;узагальнена біологічна цінність білка;показник наближення до стандартного білка;рационы питания;изделия;обобщѐнная биологическая ценность белка;показатель приближения к стандартному белку;diets, products;the generalized biological value of protein;index of protein approximation to standard
Issue Date: 2014
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Крутовий Ж. А. Показник наближення білка у виробі або раціоні харчування до стандартного. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 315-322.
Abstract: Сформульовано концепцію узагальненої біологічної цінності білка у виробах і раціонах харчування. Запропоновано показник, який є кількісною мірою наближення визначеного білка до стандартного («ідеального»).
The conception of the generalized biological value of protein in products and diets is formulated. The authors suggested the index as a quantitative measure of the determined protein approximation to standard (“ideal”) one. It is calculated as an arithmetical average of the corrected scores of the essential amino acids totality. The suggested factor can be used for the comparison of biological and nutritive value of proteins in various multi-purpose products, dishes or diets It can also be used for the evaluation of the best quality and most prospective products, dishes and diets.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2437
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_34.pdf429.49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.