Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2426
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПасічний, Василь Миколайович-
dc.contributor.authorЖелуденко, Юлія Володимирівна-
dc.date.accessioned2022-07-01T17:27:06Z-
dc.date.available2022-07-01T17:27:06Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationПасічний В. М., Желуденко Ю. В. Перспектива натуральних антиоксидантів для використання в м’ясопереробній галузі. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип 2(20). C. 264-276.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2426-
dc.description.abstractРозглянуто перспективи використання натуральних антиоксидантів у м’ясопереробній галузі. Фрукти та рослинні екстракти є хорошою альтернативою синтетичним антиоксидантам завдяки високому вмісту фенольних сполук. Застосування деяких натуральних антиоксидантів може впливати на колір продукту, але не завжди цей вплив є бажаним.uk_UA
dc.description.abstractIn response to recent claims that synthetic antioxidants have the potential to cause toxicological effects and consumers' increased interest in purchasing natural products, the meat and poultry industry has been seeking sources of natural antioxidants. Due to their high phenolic compound content, fruits and other plant materials provide a good alternative to conventional antioxidants. Plum, cranberry, pomegranate, grape seed extract, black currant, green tea, oregano functions as antioxidants in meat and poultry products. Pomegranate, plum and grape seed extract have exhibited stronger antioxidant properties than some synthetic options. Plum products and grape seed extract have been shown to affect the color of finished meat or poultry products; however, in some products such as pork sausage or uncured meats, an increase in red color may be desired. When selecting a natural antioxidant, sensory and quality impact on the product should be considered to achieve the desired traits.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectнатуральні антиоксидантиuk_UA
dc.subjectокиснення ліпідівuk_UA
dc.subjectзберіганняuk_UA
dc.subjectм’ясні продуктиuk_UA
dc.subjectекстрактиuk_UA
dc.subjectнатуральные антиоксидантыuk_UA
dc.subjectокисление липидовuk_UA
dc.subjectхранениеuk_UA
dc.subjectмясные продуктыuk_UA
dc.subjectэкстрактыuk_UA
dc.subjectnatural antioxidantuk_UA
dc.subjectlipid oxidationuk_UA
dc.subjectpreservationuk_UA
dc.subjectmeat productsuk_UA
dc.subjectextractsuk_UA
dc.titleПерспектива натуральних антиоксидантів для використання в м’ясопереробній галузіuk_UA
dc.title.alternativeNatural antioxidant perspectives for application in meat processing industryuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_29.pdf289.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.