Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23915
Title: The effect of cryomechanodestruction on activation of heteropolysaccaride-protein nanocomplexes when developing nanotechnologies of plant supplements
Authors: Pavlyuk, R.
Pogarska, V.
Balabai, K.
Pavlyuk, V.
Kotuyk, Т.
Keywords: глибока переробка сировини;кріомеханодеструкція;дрібнодисперсне подрібнення;топінамбур;нанокомплекси;інулін;нанопюре
Issue Date: 2016
Citation: Pavlyuk R., Pogarska V., Balabai K., Pavlyuk V., Kotuyk T. The effect of cryomechanodestruction on activation of heteropolysaccaride-protein nanocomplexes when developing nanotechnologies of plant supplements. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2016. № 4/11 (82). P. 20-28. DOI: 10.15587/1729-4061.2016.76107.
Series/Report no.: Eastern-European Journal of Enterprise Technologies;№ 4/11 (82)
Abstract: Вивчено вплив процесів глибокої переробки рослинної сировини, яка включає кріогенне «шокове» заморожування та дрібнодисперсне подрібнення, на активацію важкорозчинних та важкозасвоюваних гетерополісахарид-білкових нанокомплексів в розчинну форму. Установлено, що відбувається руйнування і трансформація їх значної частини в наноформу (на 45…55 %) при розробці нанотехнологій пюре з топінамбуру. Розкрито механізми процесів.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23915
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
pavlyuk_eastern_european_journal_of_enterprise_technologies_article_2016_4.pdf418.55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.