Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23915
Title: | The effect of cryomechanodestruction on activation of heteropolysaccaride-protein nanocomplexes when developing nanotechnologies of plant supplements |
Authors: | Pavlyuk, R. Pogarska, V. Balabai, K. Pavlyuk, V. Kotuyk, Т. |
Keywords: | глибока переробка сировини;кріомеханодеструкція;дрібнодисперсне подрібнення;топінамбур;нанокомплекси;інулін;нанопюре |
Issue Date: | 2016 |
Citation: | Pavlyuk R., Pogarska V., Balabai K., Pavlyuk V., Kotuyk T. The effect of cryomechanodestruction on activation of heteropolysaccaride-protein nanocomplexes when developing nanotechnologies of plant supplements. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2016. № 4/11 (82). P. 20-28. DOI: 10.15587/1729-4061.2016.76107. |
Series/Report no.: | Eastern-European Journal of Enterprise Technologies;№ 4/11 (82) |
Abstract: | Вивчено вплив процесів глибокої переробки рослинної сировини, яка включає кріогенне «шокове» заморожування та дрібнодисперсне подрібнення, на активацію важкорозчинних та важкозасвоюваних гетерополісахарид-білкових нанокомплексів в розчинну форму. Установлено, що відбувається руйнування і трансформація їх значної частини в наноформу (на 45…55 %) при розробці нанотехнологій пюре з топінамбуру. Розкрито механізми процесів. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23915 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
pavlyuk_eastern_european_journal_of_enterprise_technologies_article_2016_4.pdf | 418.55 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.