Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22337
Title: Удосконалення мотиваційного механізму управління готельно-ресторанним підприємством
Other Titles: Improvement of the motivation mechanism of management hotel and restaurant enterprise
Authors: Кучер, Маргарита Миколаївна
metadata.dc.contributor.advisor: Скирда, О. Є.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи
Keywords: готельно-ресторанне підприємство;кафе;мотивація;иотиваційний механізм;управління;hotel and restaurant enterprise;cafe;motivation;motivational mechanism;management
Issue Date: 2022
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Кучер М. М. Удосконалення мотиваційного механізму управління готельно-ресторанним підприємством: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. О. Є. Скирда; Харків; ДБТУ. 2022. 86 с.
Abstract: У роботі розглянуто теоретико-прикладні аспекти мотиваційного управління ресторанним підприємством. Узагальнено наукові положення сутності, місця і ролі мотивації в управлінні готельно-ресторанним підприємством, визначено мотиваційний механізм управління підприємством, узагальнено методику його формування та аналізу, систематизовано сучасні форми і методи мотивації діяльності персоналу. Проаналізовано мотиваційний механізм управління діяльністю ресторанного підприємства; виявлено особистісні мотиви його персоналу; розроблено рекомендації щодо удосконалення мотиваційного механізму управління готельно-ресторанним підприємством.
The paper considers the theoretical and applied aspects of the motivational management of a restaurant enterprise. The scientific provisions of the essence, place and role of motivation in the management of a hotel and restaurant enterprise are summarized, the motivational mechanism of enterprise management is determined, the methodology for its formation and analysis is generalized, and modern forms and methods of motivating personnel activities are systematized. The motivational mechanism for managing the activities of a restaurant enterprise is analyzed; revealed the personal motives of its staff; recommendations have been developed for improving the motivational mechanism for managing a hotel and restaurant enterprise.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22337
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Diplom_Kucher.pdf
  Restricted Access
1.98 MBAdobe PDFView/Open Request a copy
an_Kucher_M.pdf
  Restricted Access
191.96 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.