Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1746
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPavlyuk, Raisa-
dc.contributor.authorPogarskaya, Viktoriya-
dc.contributor.authorTimofeyeva, Nadezhda-
dc.contributor.authorBalabai, Katerina-
dc.contributor.authorLoseva, Svetlana-
dc.contributor.authorBorysova, Alina-
dc.date.accessioned2022-06-26T14:10:38Z-
dc.date.available2022-06-26T14:10:38Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationPavlyuk R., Pogarskaya V., Timofeyeva N., Balabai К., Loseva S., Borysova A. The new about carotenoids during the refrigerated processing of carotene-containing vegetables and berries with the use of cryo- and mechanical destruction. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 74-81.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1746-
dc.description.abstractThe method of refrigerated processing carotenoid herbal materials into nanostructured frozen puree is developed. This process includes the use of complex influence of cryogenic “shock” freezing and low-temperature grinding to raw materials. It allows us to get a fine-dispersed additives with a record content of carotenoids and other biologically active substances in a free form (2,5-3,5 times more than it is liberated from the state bound with biopolymers by means of traditional methods of extraction from plant raw material).uk_UA
dc.description.abstractРозроблено холодильний спосіб переробки каротиновмісної рослинної сировини в наноструктуроване заморожене пюре, який включає використання комплексного впливу на сировину процесів кріогенного «шокового» заморожування та низькотемпературного подрібнення, що дозволяють отримати тонкодисперсні добавки з рекордним вмістом каротиноїдів та інших БАР у вільній формі (у 2,5…3,5 рази більше, ніж вивільняється із зв'язаного з біополімерами стану за умови використання традиційних методів екстракції з рослинної сировини).-
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectcryogenic freezinguk_UA
dc.subjectcarotenoidsuk_UA
dc.subjectcarotene-containing vegetablesuk_UA
dc.subjectfine-dispersed grindinguk_UA
dc.subjectmechanoactivation, cryodestructionuk_UA
dc.subjecthydrophilic carotenoid formuk_UA
dc.subjectкріогенне заморожуванняuk_UA
dc.subjectкаротиноїдиuk_UA
dc.subjectкаротиновмісні овочіuk_UA
dc.subjectтонкодисперсне подрібненняuk_UA
dc.subjectмеханоактиваціяuk_UA
dc.subjectкріодеструкціяuk_UA
dc.subjectгідрофільна форма каротиноїдівuk_UA
dc.subjectкриогенное замораживаниеuk_UA
dc.subjectкаротиноидыuk_UA
dc.subjectкаротинсодержащие овощиuk_UA
dc.subjectтонкодисперсное измельчениеuk_UA
dc.subjectмеханоактивацияuk_UA
dc.subjectкриодеструкцияuk_UA
dc.subjectгидрофильная форма каротиноидовuk_UA
dc.titleThe new about carotenoids during the refrigerated processing of carotene-containing vegetables and berries with the use of cryo- and mechanical destructionuk_UA
dc.title.alternativeНове про каротиноїди під час холодильної переробки каротиновмісних овочів та ягід із використанням кріомеханодеструкції-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_9.pdf449.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.