Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16120
Title: | Спосіб отримання напівфабрикату з молюска прісноводного |
Authors: | Головко, Микола Павлович Головко, Тетяна Миколаївна Геліх, Анна Олександрівна Крикуненко, Людмила Олександрівна |
Issue Date: | 26-Feb-2018 |
Citation: | Спосіб отримання напівфабрикату з молюска прісноводного. Патент України на корисну модель № 123319, МПК (2018.01) A23L 3/00 A23L 17/50 (2016.01). М. П. Головко, Т. М. Головко, А. О. Геліх, Л. О. Крикуненко. Заявник та патентовласник Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. № u 2017 08203. Заявл. 07.08.2017. Опубл. 26.02.2018, Бюл.№ 4. 5 с. |
Series/Report no.: | 11;123319 |
Abstract: | Спосіб отримання напівфабрикату з молюска прісноводного включає миття, короткочасне зберігання, варіння, фасування і заморожування. Як основна сировина для виробництва використовується м'яке тіло двостулкового молюска роду Anodonta, яке перед термічною обробкою проходить охолодження у побутовому холодильнику до температури 2-4 °C. Варіння проводять основним способом у гідромодулі у співвідношенні 1:2. Фасування здійснюють у полістиролові пакети. Заморожування отриманого напівфабрикату здійснюють повітряним способом до температури t=-18 °C у одну стадію. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16120 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
123319.pdf | 184.25 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.