Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15862
Назва: | Спосіб виробництва овочевого морозива |
Автори: | Погожих, Микола Іванович Одарченко, Дмитро Миколайович Одарченко, Андрій Миколайович Даниленко, Лариса Володимирівна Мовчан, Альона Олександрівна |
Дата публікації: | 25-лип-2011 |
Бібліографічний опис: | Спосіб виробництва овочевого морозива. Патент України на корисну модель № 61775, МПК (2011.01) A23L 1/212 (2006.01) A23G 9/00. М. І. Погожих, Д. М. Одарченко, А. М. Одарченко, Л. В. Даниленко, А. О. Мовчан. № u201100962. Заявл. 28.01.2011. Опубл. 25.07.2011, Бюл.№ 14. 2 с. |
Серія/номер: | 11;61775 |
Короткий огляд (реферат): | Спосіб виробництва овочевого морозива, який включає змішування рецептурних компонентів: пюре та соку томатів, цукру бурякового, агару, лимонної кислоти харчової, води та наступну пастеризацію суміші з води, пюре та цукру за температури 75 °С з витримкою упродовж 15 хвилин (причому 25 % цукру бурякового від його загальної кількості за рецептурою йде на приготування інвертного сиропу), гомогенізацію, охолодження, фрезерування, закалювання, дозакалювання, який відрізняється тим, що до рецептурного складу входить тільки овочевий сік (плазма), який отримується шляхом подрібнення, центрифугування, фільтрації та відокремлення рідкої та твердої фази шляхом дворазового циклу заморожуваннярозморожвання (температура -18 °С) за наступною схемою: заморожування-розморожуванняцентрифугування-фільтрація, причому рідина, яка виділяється під час центрифугування твердої фази, додається до загального об'єму соку, а тверда фаза, яка відділяється під час центрифугування рідкої фази - до загальної кількості м'якоті; попередньо просіяна сіль змішується з рідкою фазою у наступному співвідношенні (у кг на 1 т): овочева плазма 990 сіль 10, після чого морозиво зберігається (температура - 15…-18 °С). |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15862 |
Розташовується у зібраннях: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
61775.pdf | 133.47 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.