Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/15862
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Погожих, Микола Іванович | - |
dc.contributor.author | Одарченко, Дмитро Миколайович | - |
dc.contributor.author | Одарченко, Андрій Миколайович | - |
dc.contributor.author | Даниленко, Лариса Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Мовчан, Альона Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-11-28T08:53:55Z | - |
dc.date.available | 2022-11-28T08:53:55Z | - |
dc.date.issued | 2011-07-25 | - |
dc.identifier.citation | Спосіб виробництва овочевого морозива. Патент України на корисну модель № 61775, МПК (2011.01) A23L 1/212 (2006.01) A23G 9/00. М. І. Погожих, Д. М. Одарченко, А. М. Одарченко, Л. В. Даниленко, А. О. Мовчан. № u201100962. Заявл. 28.01.2011. Опубл. 25.07.2011, Бюл.№ 14. 2 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15862 | - |
dc.description.abstract | Спосіб виробництва овочевого морозива, який включає змішування рецептурних компонентів: пюре та соку томатів, цукру бурякового, агару, лимонної кислоти харчової, води та наступну пастеризацію суміші з води, пюре та цукру за температури 75 °С з витримкою упродовж 15 хвилин (причому 25 % цукру бурякового від його загальної кількості за рецептурою йде на приготування інвертного сиропу), гомогенізацію, охолодження, фрезерування, закалювання, дозакалювання, який відрізняється тим, що до рецептурного складу входить тільки овочевий сік (плазма), який отримується шляхом подрібнення, центрифугування, фільтрації та відокремлення рідкої та твердої фази шляхом дворазового циклу заморожуваннярозморожвання (температура -18 °С) за наступною схемою: заморожування-розморожуванняцентрифугування-фільтрація, причому рідина, яка виділяється під час центрифугування твердої фази, додається до загального об'єму соку, а тверда фаза, яка відділяється під час центрифугування рідкої фази - до загальної кількості м'якоті; попередньо просіяна сіль змішується з рідкою фазою у наступному співвідношенні (у кг на 1 т): овочева плазма 990 сіль 10, після чого морозиво зберігається (температура - 15…-18 °С). | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | 11;61775 | - |
dc.title | Спосіб виробництва овочевого морозива | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.