Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1540
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКравченко, Михайло Федорович-
dc.contributor.authorЯрошенко, Наталя Юріївна-
dc.date.accessioned2022-06-23T05:32:03Z-
dc.date.available2022-06-23T05:32:03Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКравченко М. Ф., Ярошенко Н. Ю. Технологія пряникових виробів, збагачених кунжутним і кедровим шротом. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 392-400.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1540-
dc.description.abstractРозглянуто напрями поліпшення харчової цінності борошняних кондитерських виробів. Наведено результати досліджень хімічного складу пряників із кунжутного та кедрового шроту та зміни, що відбуваються в складі цих виробів. Установлено оптимальне співвідношення компонентів у результаті додавання шроту до рецептури пряникового тіста. Досліджено вплив добавки на органолептичні показники якості готових виробів.uk_UA
dc.description.abstractThe article considers the directions for improving nutritional value of flour confectionery products. Results of the research of chemical composition of gingerbread with sesame extraction cake and cedar, as well as changes occurring in the composition of these products are presented. Optimal ratio of the components by the addition extraction cake to the recipe gingerbread dough is determined. The effect of additives on organoleptic characteristics of finished products’ quality is determined. The results obtained are focused on further improvement of quality characteristics of flour confectionery products. The practical true significance is in the production and implementation of flour confectionery goods of gingerbread dough with cedar and sesame seed meal in the institutions restaurant economy and the food industry to provide population of Ukraine with health food products.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectборошняні кондитерські виробиuk_UA
dc.subjectпряникиuk_UA
dc.subjectкунжутний і кедровий шротuk_UA
dc.subjectхарчова цінністьuk_UA
dc.subjectнутрієнтиuk_UA
dc.subjectмучные кондитерские изделияuk_UA
dc.subjectпряникиuk_UA
dc.subjectкунжутный и кедровый шротuk_UA
dc.subjectпищевая ценностьuk_UA
dc.subjectнутриентыuk_UA
dc.subjectflour confectionery productsuk_UA
dc.subjectgingerbread cookies sesame and cedar oil meal nutritional valueuk_UA
dc.subjectnutrientsuk_UA
dc.titleТехнологія пряникових виробів, збагачених кунжутним і кедровим шротомuk_UA
dc.title.alternativeTechnology of gingerbread products fortified with sesame the cedar schrot-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_45.pdf325.82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.