Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1539
Title: Determination of the sunflower oil storage period by the accelerated method
Other Titles: Визначення строку зберігання соняшникової олії прискореним методом
Authors: Demidova, Anastasia
Aksenova, Elena
Demidov, Igor
Keywords: oxidation;prediction of the retention period;окиснення;прогнозування строку зберігання;окисление;прогнозирование срока хранения
Issue Date: 2015
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Demidova A., Aksenova O., Demidov І. Determination of the sunflower oil storage period by the accelerated method. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 386-392.
Abstract: Kinetics of sunflower oil is investigated at different temperatures for Volumetric installation. The data on the oxidation rate and speed of oil selfinitiation are obtained. Prediction method of the storage period is developed. The method has the following advantages: allows you to define the term pressed together shelf life form; forecasts for periods of storage do not refer to temperature and for anyone, it is possible to give broad guidelines store chains; the required amount of research can be conducted within couple days rather than months, dramatically reducing costs; the study is low-cost, because it does not require expenses on reagents.
Досліджено кінетику окиснення соняшникової олії за різних тем ператур на волюм етричній установці, одержано дані щодо швидкості окиснення та самоініціювання соняшникової олії, розроблено спосіб прогнозування строків зберігання.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1539
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_44.pdf349.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.