Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1398
Title: Розробка ресурсозберігального способу очищення часнику та перспективні шляхи розробки його апаратурного оформлення
Other Titles: Development of resource saving method of cleaning garlic and promising ways of developing its hardware design
Authors: Терешкін, Олег Георгійович
Горєлков, Дмитро Вікторович
Афукова, Наталія Олександрівна
Мельник, Костянтин Григорович
Keywords: ресурсозбереження;процес очищення;часник;підсушування;коливальний рух;ресурсосбережение;процесс очистки;чеснок;подсушивание;колебательное движение;resource saving;the process of cleaning;garlic;drying;oscillatory motion
Issue Date: 2015
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Терешкін О. Г., Горєлков Д. В., Афукова Н. О., Мельник К. Г. Розробка ресурсозберігального способу очищення часнику та перспективні шляхи розробки його апаратурного оформлення. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип.1(21). C. 180-188.
Abstract: Проведено аналіз наукової літератури з дослідження способів та процесів очищення часнику, висвітлено проблемні питання, що виникають під час обробки часнику. Запропоновано процесні та конструктивні рішення реалізації питання механізації ресурсозберігаючого способу очищення часнику.
A literature study of the methods and processes of garlic cleaning is carried out. The problems that arise in the processing of garlic cleaning are highlighted. Process design and constructive decisions of implementing the matter of resource saving mechanization of garlic cleaning are suggested. The authors of the research directions are indicated perspective drying processes garlic mode pretreatment, separation of garlic into pieces, separating the husk of garlic and its future planned removal from the oven. The main advantages of using the device. The design of the installation for the implementation of the innovation, combined method of peeling garlic, which presupposes complete mechanization of the peeling process and minimize manual labor is presented. The basic working bodies of plants and materials for manufacturing suggested. The main advantages of using the device and determined.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1398
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_21.pdf343.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.