Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1398
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТерешкін, Олег Георгійович-
dc.contributor.authorГорєлков, Дмитро Вікторович-
dc.contributor.authorАфукова, Наталія Олександрівна-
dc.contributor.authorМельник, Костянтин Григорович-
dc.date.accessioned2022-06-21T11:39:11Z-
dc.date.available2022-06-21T11:39:11Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationТерешкін О. Г., Горєлков Д. В., Афукова Н. О., Мельник К. Г. Розробка ресурсозберігального способу очищення часнику та перспективні шляхи розробки його апаратурного оформлення. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип.1(21). C. 180-188.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1398-
dc.description.abstractПроведено аналіз наукової літератури з дослідження способів та процесів очищення часнику, висвітлено проблемні питання, що виникають під час обробки часнику. Запропоновано процесні та конструктивні рішення реалізації питання механізації ресурсозберігаючого способу очищення часнику.uk_UA
dc.description.abstractA literature study of the methods and processes of garlic cleaning is carried out. The problems that arise in the processing of garlic cleaning are highlighted. Process design and constructive decisions of implementing the matter of resource saving mechanization of garlic cleaning are suggested. The authors of the research directions are indicated perspective drying processes garlic mode pretreatment, separation of garlic into pieces, separating the husk of garlic and its future planned removal from the oven. The main advantages of using the device. The design of the installation for the implementation of the innovation, combined method of peeling garlic, which presupposes complete mechanization of the peeling process and minimize manual labor is presented. The basic working bodies of plants and materials for manufacturing suggested. The main advantages of using the device and determined.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectресурсозбереженняuk_UA
dc.subjectпроцес очищенняuk_UA
dc.subjectчасникuk_UA
dc.subjectпідсушуванняuk_UA
dc.subjectколивальний рухuk_UA
dc.subjectресурсосбережениеuk_UA
dc.subjectпроцесс очисткиuk_UA
dc.subjectчеснокuk_UA
dc.subjectподсушиваниеuk_UA
dc.subjectколебательное движениеuk_UA
dc.subjectresource savinguk_UA
dc.subjectthe process of cleaninguk_UA
dc.subjectgarlicuk_UA
dc.subjectdryinguk_UA
dc.subjectoscillatory motionuk_UA
dc.titleРозробка ресурсозберігального способу очищення часнику та перспективні шляхи розробки його апаратурного оформленняuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of resource saving method of cleaning garlic and promising ways of developing its hardware design-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_21.pdf343.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.