Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1386
Название: | Вплив ультразвукових хвиль на зміну коефіцієнта масовіддачі під час соління риби |
Другие названия: | Effect of ultrasonic waves to change mass transfer coefficients at salted fish |
Авторы: | Яковлєв, Олег Володимирович Постнов, Геннадій Михайлович Потапов, Володимир Олексійович |
Ключевые слова: | риба;соління;ультразвук;масообмін;масопередача;масовіддача;рыба;посол;ультразвук;массообмен;массопередача;массоотдача;fish;raw material;salting;ultrasound;mass transfer |
Дата публикации: | 2015 |
Издательство: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Библиографическое описание: | Яковлєв О. В., Постнов Г. М., Потапов В. О. Вплив ультразвукових хвиль на зміну коефіцієнта масовіддачі під час соління риби. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 147-154. |
Краткий осмотр (реферат): | Розглянуто теоретичний вплив ультразвукових хвиль на зміну
коефіцієнта масовіддачі під час соління риби. За результатами досліджень
підтверджено інтенсифікувальний вплив накладання ультразвукових хвиль на
перебіг процесу соління. Доведено, що коефіцієнт масовіддачі під час соління
риби в полі ультразвукових хвиль залежатиме від швидкості звуку в тузлуці
та амплітуди коливальної швидкості ультразвукової хвилі. Подальші
дослідження в цьом у напрямі дозволять отримати математичні залежності
перебігу процесу зовнішнього масообміну та внутрішнього масопереносу під
час соління риби в полі ультразвукових хвиль. According to the research the influence of ultrasonic waves on the change of mass-transfer coefficient during fish salting was analysed. It is proved that the mass transfer coefficient during fish salting in the field of ultrasonic waves will depend on the speed of sound in the brine, and the amplitude of the vibrational velocity of the ultrasonic wave. In contrast, the mass-transfer coefficient under natural convection mass transfer coefficient in superposition of the ultrasonic waves is not dependent on the viscosity of the solution since there are inside the boundary layer convection acoustic streaming. Since the value of the speed of sound depends on the density and temperature of the brine, in terms of salting it is constant and the coefficient of mass transfer actually depends only on the amplitude of the vibrational velocity of ultrasonic waves. Further research in this area will provide mathematical dependences of the process of external and internal mass transfer in fish salting in ultrasonic field. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1386 |
Располагается в коллекциях: | Випуск 1 (21) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2015_1_17.pdf | 269.45 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.