Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1347
Назва: | Технологічні параметри розроблених пастильних виробів |
Інші назви: | Technological parameters of the developed pastille products |
Автори: | Дюкарева, Галина Іванівна Cоколовська, Олена Олександрівна |
Ключові слова: | зефір;пастила;водний екстракт стевії;стевіозид;еламін;зефир;пастила;водный экстракт стевии;стевиозид;эламин;marshmallows;pastille;water extract of stevia;stevioside;elamin |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Дюкарева Г. І., Соколовська О. О. Технологічні параметри розроблених пастильних виробів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 79-89. |
Короткий огляд (реферат): | Наведено дані щодо розробки рецептур і принципових технологічних
схем пастильних виробів за умови введення підсолоджувача природного
походження (стевії) та йодовмісної сировини (еламіну) в процесі виробництва
виробів. Проведено органолептичну оцінку якості продукції, результати якої
були позитивними та підтверджені актом дегустації. Отримані результати
дослідження показали, що розроблені вироби характеризуються високими
споживчими властивостям и і мають підвищену біологічну цінність. The results concerning the development of the recipes and principal technological schemes of pastille products with the use of stevia and elamine are presented in the article. Enrichment of the products with iodine with simultaneous extraction of white sugar and its change to the natural sweetener – stevia - lies in the base of the research. The work resulted in the determination and specification of technological parameters of the development of pastille products in the conditions of productive capacity. The developed recipes were tested in a confectionery enterprise and a pilot lot was manufactured. In the result of a taste panel positive data regarding organoleptic quality parameters, which do not contradict the requirements of the corresponding normative documentation, were obtained. The received products differ in a highly dispersed structure and have a bigger mass part of air vesicles similar by the diameter. The products’ consistence is soft and slightly lingering for pastille. The developed products are enriched in vitamins, iodine; contain a large number of nutritive fibers that increases their biological value. However, tool-making determination of iodine content in ready products, the results of which will permit to specify the way they may be used. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1347 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 1 (21) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2015_1_10.pdf | 263.2 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.